Borka Tomović, poznata srpska glumica i voditeljka, rođena je u Beogradu 14. decembra 1983. godine. Od malih nogu, Borka je pokazivala strast prema glumi, koju je otkrila u osnovnoškolskim godinama u studiju Vlade Andrića. Nastavila je svoje glumačko obrazovanje kao srednjoškolka u dramskom studiju Mike Aleksića.

Nakon završetka Filološke gimnazije, upisala je studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gdje je imala priliku raditi s renomiranim profesorima kao što su Katarina Marković, Jan Milić, Marin Vodeničar, Ivan Nikolić, Ivan Đorđević, Mihail Laptošević, Đorđe Marković i Viktor Savić.

Godine 2006. Borka je uspješno završila svoje studije, a vrhunac toga bio je njen nezaboravni nastup u predstavi “Bliskost”. Postala je široko priznata zahvaljujući svojim nastupima u popularnoj TV emisiji “Fazoni i fore”. Sredinom 2018. godine Borka je započela snimanje serije “Istina i laž” nakon završetka prve sezone. Izvan svog profesionalnog života, Borka uživa u gledanju različitih filmova, a među njenim omiljenim glumicama su Meryl Streep i Natalie Portman. Također, njena lična biblioteka sadrži djela poznatog pesnika Miroslava Mike Antića.

Poznato je da Borka održava privatnost svog braka. Nije sklona dijeljenju fotografija sa suprugom na društvenim medijima, čime čuva detalje njihovog odnosa. Njen suprug je Novica Bjelica, bivši odbojkaški reprezentativac. Oni su zajedno već duže vrijeme, a prvobitno su se upoznali kao glumica i odbojkaš. Njihove profesije zahtijevaju razumijevanje i podršku jedno od drugog, što su uspjeli postići. Kada Novica ima utakmice, Borka je razumijevajuća i preuzima veći dio odgovornosti za brigu o djeci. Slično tome, kada Borka snima, Novica preuzima tu ulogu. Ova tajnovitost oko njihovog braka samo je povećala interes javnosti i rezultirala stalnim nagađanjima o identitetu misteriozne supruge Borke Tomović.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here