Prošlo je punih 24 mjeseca otkako nas je napustila Marina Tucaković, istaknuta kantautorica koja je svojim nevjerojatnim hitovima ostavila dubok i trajan pečat u svijetu glazbe. Posljednje dane svojeg života provela je u KBC-u Dragiša Mišović. Tamo je hospitalizirana nakon što je oboljela 14. rujna 2021., a ubrzo su potvrđeni i simptomi koronavirusa. Nažalost, njezino stanje se brzo pogoršalo, te je stavljena na respirator.

Marina Tucaković suočila se s brojnim izazovima tijekom svog života, uključujući i dijagnozu zloćudnog karcinoma dojke početkom 2018. godine, nakon čega je podvrgnuta operaciji. Unatoč hrabroj borbi, Marina je napustila ovaj svijet prije godinu dana, gubeći bitku protiv dugotrajne i teške bolesti. Njeno posljednje počivalište nalazi se na Novom groblju u Beogradu, gdje počiva uz svog sina Miloša Mišu Radulovića, koji je preminuo u dobi od samo 24 godine. Tragično, njihov drugi sin, Milan Radulović Laća, preminuo je u Izraelu u 36. godini i pokopan je pored majke i brata 15 mjeseci nakon njihove smrti. Na mjestu gdje počivaju Marina i njezin sin nalazi se ikona Bogorodice koja drži dijete. Ova ikona simbolizira duboku i neprolaznu vezu između majke i njezinog potomstva, a vjeruje se da ju je Marina postavila na grob svog sina kao način da se nosi s gubitkom i odaju počast njegovoj uspomeni.

Marina Tucaković i Futa, kako ju je nazivao, prošli su kroz mnoge izazovne trenutke u životu, ali čini se da nisu nikada napustili njen svijet. Marina je uvijek bila otvorena o svojim emocionalnim turbulencijama, a njezini stihovi često su odavali nagovještaj budućih nevolja. Najvažnija stvar za nju bila je briga o svom najstarijem sinu, Milošu, te su obitelj i prijatelji činili sve što su mogli kako bi ga izvukli iz svijeta droge i opasnosti. No, sudbina je imala druge planove, i jul je donio tužne vijesti.

Marina je jednom prilikom podijelila potresno iskustvo pronalaska svog sina beživotnog na krevetu, pomodrelih prstiju i nesvjesnog o tome što se dogodilo. Kasnije je priznala da nije mogla podnijeti saznati detalje obdukcije. Borba s tugom zbog gubitka djeteta naposljetku je imala i fizičke posljedice, a rak je postao dio njezinog života, što je hrabro dijelila s medijima. Nažalost, smrt njezinog sina bila je preveliki teret za nju, a Laća, umjetnik duše, preminuo je samo 15 mjeseci nakon toga. Ponovno, prosinac je donio tugu i gubitak koji će zauvijek ostati urezani u njihovu porodičnu povijest.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here