Danas je započeo Kurban Bajram, a Dejan Dragojević, koji je pre četiri godine prihvatio islam, s poštovanjem se pridržava svih običaja. Rano jutro ga je zateklo kako se uputio u džamiju kako bi ispoštovao Kurban Bajram.

Nakon toga, Dejan se obratio na Instagramu objavom fotografije koja prikazuje tok molitve, a fotografija je nastala u 5:30 časova. Podsjetimo, ove godine je Dejanov brat David prvi put javno čestitao praznik, s obzirom na to da je Dejan do nedavno krio svoju promjenu vjere od ljudi.

Energija je zaista posebna, ne mogu je opisati riječima. Pod je iznimno čist, do te mjere da bi mogao jesti s njega. Grad ima poseban, lijep i neobičan miris. Osjećam se neobično, ali kako da to sada objasnim. Već sam četiri godine u islamu, ovo mi je četvrti Ramazan. Hvala Bogu što sam ovdje, jer u Srbiji nemamo mnogo mogućnosti osim u Novom Pazaru, a Novi Sad je prazan što se tiče džamija. Ovdje se osjećam mirno i sigurno, kao da su mi svi teret, stres i sve negativno izbačeni iz uma i tijela. To se ne može opisati riječima, to morate doživjeti… – nedavno je pričao Dragojević kada je posjetio Meku.

Dejan je svojim iskustvom i putovanjem u Meku dao do znanja koliko mu je važna njegova vjera, a sada se s radošću pridružuje ostalim muslimanima u proslavi Kurban Bajrama. Njegova iskrena objava na društvenim mrežama potakla je mnoge da mu čestitaju i izraze podršku u njegovom duhovnom putovanju.Dejan Dragojević je takođe poznat po svom učešću u popularnom rijaliti programu “Zadruga”. Tokom svog boravka u “Zadruzi”, Dejan je privukao pažnju publike svojom autentičnošću i iskrenošću. Iako je suočen s raznim izazovima i konfliktima unutar kuće, Dejan je uspio zadržati svoju integritet i ostati dosledan sebi.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here