Pjevačica Svetlana Ražnatović, poznata kao Ceca, je jedna od najomiljenijih pjevačica na Balkanu. Prije više od dvadeset godina, Ceca se preselila iz svojeg rodnog mjesta Žitorađe u Beograd i odlučila se nastaniti na Vračaru, jednoj od opština u Beogradu. Tada je živjela u skromnom stanu koji je bio daleko od raskoši koja je kasnije postala simbol Cecinog životnog stila. Početak njenog života u prijestolnici obilježila je ogromna ambicija i neumorna težnja za uspjehom u glazbenoj karijeri. Vremenom, njen talent i predanost doveli su je do nevjerojatne slave i postignuća, pružajući joj mnoge materijalne blagodati i uspjehe.

Nakon braka sa Željkom Ražnatovićem, poznatijim kao Arkan, Ceca je započela luksuzan život u velikoj vili koja je postala njihovo najdraže prebivalište. Ta veličanstvena rezidencija postala je simbol Cecinog trijumfa i bogatstva, privlačeći pažnju javnosti koja je pažljivo pratila njihov ekstravagantni način života. Čak i davne 1993. godine, Ceca je neko vrijeme boravila sa prijateljicom u stanu na Vračaru u Beogradu. Mediji navode da je Ceca već tada kupila stan u Beogradu prije nego što je postala punoljetna, ali da je stan još uvijek bio u renoviranju. To implicira da je Ceca, unatoč već uspješnoj karijeri i financijskoj stabilnosti, privremeno boravila kod prijateljice dok se stan koji je stekla prilagođavao njenim posebnim željama i zahtjevima.

Ovo razdoblje u Cecinom životu ima veliki značaj jer je nastavila napredovati u karijeri i otvorila put prema uspjehu. Renoviranje stana je dokaz da Ceca nije samo imala planove za budućnost, već je i ulagala u svoj dom, stvarajući prostor koji zaista odražava njen osobni stil i udobnost. Bivši susjedi Svetlane Cece Ražnatović iz tog vremena imaju samo pozitivne komentare o slavnoj pjevačici. Starija žena u Kalenićevoj ulici, koja je slučajno bila susjeda Cece, opisuje je kao nježnu i estetski privlačnu osobu koja je uvijek ljubazno odgovarala i srdačno pozdravljala druge.

Cecine pjesme poput “Kukavice” i “Šta ti je u venama” često su se čule ispod njenog prozora, ispunjavajući ulicu skladnim zvukom. Također, u to vrijeme Ceca je dobivala mnoštvo cvijeća, toliko da je mogla otvoriti najveći cvjećarski dućan u Beogradu. Iako sadašnji mlađi stanari zgrade možda nemaju vlastita sjećanja na to doba, stariji stanari su ih upoznali sa slavom Cece i podijelili priče o njenom impresivnom prisustvu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here