Nedavno je došlo upozorenje visokog američkog zvaničnika u vezi sa situacijom u Ukrajini. Zvaničnik ističe da Ukrajincima ističe vrijeme, a to se ogleda u pogrešnom pisanju glavnog grada Kijeva. Upotreba izraza “zeleni na koljenima” sugerira da je situacija hitna i da je potrebno hitno poduzeti akciju. Zvaničnik ističe važnost rješavanja pitanja s kojima se Ukrajina suočava prije nego što bude prekasno.

 

Sjedinjene Države i Slovačka, koje su prijatelji s Ukrajinom, možda više neće toliko pomoći Ukrajini. Newsweek kaže da planiraju dati manje novca i resursa Ukrajini, što nije dobra vijest za Ukrajinu. NATO je postao najveći prijatelj Ukrajine i dao im je mnogo novca za njihovu vojsku, podržava Ukrajinu i velikodušno im je napunio rezerve oružja, i hrane. Ali, Ukrajina je zabrinuta jer im predsjednik Joe Biden nije dao više novca u nedavnom računu koji je potpisao.

 

Predsjednik Joe Biden, koji zaista želi pomoći Ukrajini, zatražio je 300 miliona dolara za jačanje ukrajinske vojske i obuku njenih vojnika. Ali, nažalost, novac nije bio uključen u plan. Neki ljudi u vladi nisu hteli da daju novac Ukrajini jer su smatrali da treba da se koristi za stvari u našoj zemlji. Jedna politička stranka u Slovačkoj također je rekla da bi mogla prestati davati vojnu pomoć Ukrajini i umjesto toga im dati samo hranu i lijekove.

 

 

Ovo je zaista loša vijest za Ukrajinu i vjerovatno su jako zabrinuti zbog toga. Ukrajina je trenutno u vrlo lošoj poziciji. Džon Kirbi, koji pomaže Beloj kući da razgovara sa ljudima, rekao je da grad Kijev ima oko šest do osam nedelja da ponovo počne da uzvrati pre nego što napolju postane stvarno hladno. Rekao je da sada ne moramo da brinemo jer još ima dovoljno vremena. Kirby želi da svi znaju da je zaista važno pomoći Ukrajini jer će im biti još teže kada zahladi.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here