Doktor Saša Plećević, poznat kao doktor Filgud, nedavno je istakao važnu vezu između unos šećera i pojave celulita kod žena. Celulit je problem s kojim se mnoge žene suočavaju i često traže različite načine kako bi ga se oslobodile. Prema doktoru Filgudu, šećer igra ključnu ulogu u stvaranju celulita. On je upozorio da čak dvanaest grama šećera sadrži sto mililitara soka. Takođe je naglasio da bi žene trebale izbjegavati gazirane sokove jer oni doprinose nastanku celulita. Po njegovim riječima, konzumiranje gaziranih napitaka ekvivalentno je konzumiranju šest kockica šećera.

Doktor Filgud je takođe poznat po svojim savjetima o zdravlju na društvenim mrežama. Njegovi profili na društvenim mrežama često su mjesto gdje pruža korisne savjete kako muškarcima tako i ženama kako bi očuvali svoje zdravlje. Nakon saznanja ovih informacija, važno je da budemo svjesni količine šećera u napicima koje konzumiramo.

Proučavanje nutritivnih informacija na ambalaži može pomoći u kontroli unosa šećera i smanjenju rizika od celulita. Doktor Filgudova upozorenja trebala bi nas podstaknuti na promišljeno biranje napitaka i brigu o svom zdravlju kako bismo izbjegli nepotrebne probleme sa celulitom i drugim zdravstvenim pitanjima.

Pronalaženje ravnoteže u ishrani izuzetno je važno za očuvanje zdravlja i prevenciju različitih problema, uključujući i celulit. Doktor Filgudov savjet o izbjegavanju gaziranih napitaka samo je jedan korak prema boljoj ishrani. Zaključno, pravilna ishrana i održavanje ravnoteže ključni su faktori u prevenciji celulita i očuvanju zdravlja kože. Nastojte da budete informisani o svom unosu hrane i da praktikujete zdrave životne navike kako biste postigli najbolje rezultate a i bili puni energije za obavljane svakodnevnih a i rijetkih aktivnosti i obaveza.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here