Svaki put kada dočekujemo goste, želimo da to bude domaćinski, da se svi osjećaju prijatno, ali i da trpeza izgleda bogato. Kako ne bismo uvijek stavljali iste tanjure hladnih predjela, zašto ne biste pokušali sa nekim novim načinom serviranja?

Slijedeći svaki korak naveden u ovom vodiču, vaš će stol za zabavu ove godine odisati dozom raskoši i ekstravagancije.

Rijetka je srpska gozba bez tradicionalne pogače ovalnog oblika uz predjelo.

Poznato mediteransko predjelo, meze, sastoji se od raznih tankih komada pršuta, šunke, pečenice i kobasice, uz uobičajeni sir, kisele krastavce i masline. Mnogi ga njeguju, a kako se često poslužuje na svečanim okupljanjima, važno ga je prezentirati na elegantan i svečan način.

Postizanje uspjeha ne zahtijeva profesionalnu stručnost. Umjesto toga, dovoljno je osmisliti vrijednu ideju i posvetiti dovoljno vremena i truda njezinoj realizaciji. Slijedeći ovaj pristup, uspjeh je gotovo siguran.

U ovom ćemo članku prikazati četiri izvrsna načina aranžiranja predjela. Optimalan izbor za vaš događaj ovisit će o specifičnoj vrsti i količini namirnica koje ste odabrali za svoje predjelo.

Naučite umjetnost prezentiranja suhomesnatih proizvoda, maslina i sira na vizualno privlačan način te otkrijte inovativne načine posluživanja sira uz salate koje uključuju sastojke poput luka i rajčice.

Za aranžiranje ovogodišnjih predjela možete birati između raznih tehnika. Uz malo truda, možete stvoriti zaslon koji izgleda kao da su ga izradili vrhunski ugostiteljski profesionalci.

Možete otkriti slatke recepte iz raznih internetskih izvora, kao što je sljedeći primjer:

Potječu iz srednjeg vijeka, crostini su postali rašireno predjelo u cijeloj Italiji. U to su vrijeme talijanski farmeri koristili kriške kruha za posluživanje svojih obroka, jer je bilo praktičnije za transport do polja u usporedbi s keramičkim tanjurima, kojih je često bilo malo.

Unatoč svojim skromnim počecima, ovo posebno jelo sada je postiglo globalno priznanje. Crostini su savršena predjela za posluživanje na društvenim događanjima i okupljanjima. Ono što je dobro kod crostinija je to što se mogu dobro sljubiti s pivom ili vinom, ovisno o sastojcima koji se koriste.

Njihova izrada zahtijeva minimalan napor, ali uz dozu domišljatosti, imaju potencijal da budu život zabave, čak i u tako velikim prigodama kao što je novogodišnja noć.

200 mililitara paradajz pirea

150 grama mocarele

150 grama kobasice ili šunke

10 kriški bageta

1 žličica soli

1 žličica origana

maslinovo ulje i bosiljak

Pomiješajte pire od rajčice s origanom i solju, pa stavite kruh u pleh obložen papirom za pečenje. Dodajte malu količinu umaka od rajčice na svaku krišku kruha.

Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite tako pripremljene crostine desetak minuta. To će omogućiti da kruh postane hrskav i divan.

Nakon što se kruh zagrije, stavite jednu krišku mocarele na vrh. Dodatno, na isti komad zagrijanog kruha dodajte nekoliko kriški kobasice ili šunke.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here