Jedan od najpoznatijih pjevača narodne muzike je svakako Mile Kitić , koji se na estradnoj sceni nalazi već decenijama , a iza sebe je ostvario zavidnu karijeru . Rođen je u selu Donji Cerani koje se nalazi u okolini Dervente , a njegovi rodtelji koji pored njega imaju još jednu kćerku i dva sina dali su mu ime Milojko.

 

 

Pjevač je od malih nogu pokazivao talenat za pjevanje , to je prepoznao njegov učitelj , kojeg je pjevaččesto pominjao kao osobu kojo je zahvalan za svoju karijeru pjevača. Nakon završetka srednje škole u Srajevu , MIle je upisao Saobraćajno tehničku školu , a uz to je trenirao i fudbal , a bavio se još i skijanjem i tenisom.

 

 

Mile je učestvovao na festivalu Prvi glas Vogošča , od čega je i krenula njegova karijera pjevača. Imao je tada samo 16.godina i na tom festivalu je pobijedio sa pjesmo m U svijetu sam život ostavio . Nakon tog festivala je otpjevao veliki broj hitova , a posebnu popularnost je stekao sa Južnim Vetrom zajedno sa Sinanom Sakićem , Draganom Mirković, Šemsom Suljaković i Kemalom Malovčićem . Poznato je da je Mile već duži niz godina u braku sa pjevačicom Martom Savić , sa kojom ima kćerku Elenu. Nakon rođenja kćerke Marta se povukla iz javnosti , te se posvetila porodici . Prije Marte , Mile je bio u braku sa Bosiljkom sa kojom ima kćerku Sanju , koja je danas udata i živi , u Njemačkoj i ima dvije kćeke. Mile je svoju suprugu Martu upoznao na turneji u Njemačkoj , a u vezi su bili devet godina , prije nego su odlučili da se vjenčaju. U medijima se često piše da je Mile svojoj supruzi nevjeran , te da voli mlađe djevojke , ali on je to negirao i tvrdi da je Marta jedina žena koju voli.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here