Jedan od najtraženijih hrvatskih glumaca je svakako Goran Bogdan , koji je ostvario veliki broj uloga u serijama i filmovima , koji se snimaju u regiji. Goran je rođen 1980.godine , u Širokom Brijgu , u Bosni i Hercegovini , a već duži niz godina živi u Zagrebu.

 

 

Gluma nije bila njegov prvi izbor , a prije upisa u glumačku akademiju on je studirao na Saobraćajnom i Ekonomskom fakultetu. Nakon sedam godina je završio akademiju , a široj javnosti se predstavio prvi put u seriji Zabranjena ljubav , u kojoj glumi lik advkata Čuljak. Kada je u pitanju Goranv privatni život , on je bio u vezi sa hrvatskom pjevačicom Lano Klingor a nakon nje sa Antonelom Franković.

 

 

Gora je trenutno u vezi sa srpskom glumicom Jovanom Stoljiković koju je upoznao na snimanju serije Senke nad Balkanom , a svoju vezu s krili do 2019.godine , i tek su se na filmskom festivalu u Sarajevu te godine prvi put pojavili zajedno u javnosti. Goranova karijera je krenula uzlaznom putanjom , pa je i film u kojem glui Daleko , a koji se prikazuje na Netflixu postigao je veliki uspijeh . U slobodno vrijeme glumac voli da radi na svom najnovijem projektu koji treba da počne da se prikazuje , a kadrove dijeli sa svojom djevojkom . Goran je nedavno na Instagamu podijelio svoju otografiju , a njegovi pratitelji su prijetili da je glumac veoma smršao ,te je promijenio imidž. Skratio je kosu i bradu , a često dijeli fotografije sa setova snimanja , kao i iz privatnog života . NiJe poznato kada će glumac stati na ludi kamen u skorije vrijeme.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here