Muamer Zukorlić, koji je preminuo u međuvremenu, bio je poznat po tome što je bio u braku sa tri različite žene – Umejom, Elmom Elfić i Belkisom Crnovršanin. Najviše se isticala Belkisa, najmlađa supruga pokojnog muftije, zbog veze sa starijim Zukorlićem koja je bila javna tajna. Spekulisalo se da su sklopili šerijatski brak.

Novinarka je završila studij na Internacionalnom sveučilištu Zukorlić u Novom Pazaru, nakon čega je dobila posao na njegovoj televiziji, TV Sandžak. Poznata je kao jedna od najljepših žena u gradu. Prema prethodnim medijskim izvještajima, navodno je dobila luksuzne automobile od muftije, posebno Mercedes S 320 vrijedan oko 85.000 eura.

Na njenom Instagram profilu se vidi da uživa u raskošnim putovanjima, dizajnerskoj odjeći i vožnji skupih vozila. Nedavno su se pojavile tvrdnje da je kupila stan na prestižnoj lokaciji u Beogradu, s obzirom na učestalost njenih fotografija iz glavnog grada. Međutim, nema konkretne potvrde o ovoj kupovini i moguće je da je samo bila u posjeti nekome. Pored hvalisanja na društvenim mrežama, žena je pokušala pokrenuti posao dizajniranja šešira, ali njena zarada nije bila dovoljna za kupovinu luksuzne nekretnine na najprestižnijoj lokaciji u Srbiji. Nikada nije govorila o romantičnoj vezi sa muftijom, iako je Muamer Zukorlić imao još dvije poznate supruge: Umeju, s kojom ima četvero djece, i Elmom Elfić, majkom još četvero djece. Muftija je ostao u građanskoj zajednici s Umejom Zukorlić, svojom jedinom zakonski priznatom suprugom, do svoje smrti.

Muamer Zukorlić je bio istaknuta i ugledna ličnost u svojoj zajednici. Bio je poznat kao muftija, vođa Islamske zajednice u Srbiji, i bio je poštovan među muslimanskim vjernicima. Njegova uloga i uticaj protezali su se i izvan vjerske sfere. Zukorlić je bio poznat po svom zalaganju za očuvanje i promociju muslimanske zajednice u Srbiji. Bio je aktivan u podizanju svijesti o pravima muslimana i zagovaranju njihove jednakosti u društvu. Osnovao je Internacionalno sveučilište Zukorlić u Novom Pazaru, koje je imalo za cilj pružiti visoko obrazovanje muslimanskim studentima i promovirati intelektualni razvoj u zajednici.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here