U nastavku današnjeg članak dotaći ćemo se jedne jako zanimljive teme , a koja se tiče policije. Naime , svi koji su vozači su uglavnom doživjeli da ih policija zaustavi barem zbog redovne kontrole. Ta situacija nikome nije prijatna i malo ko obraća pažnju šta policajac radi kada priđe vozilu jer se spetljamo i tražimo potrebnu dokumentaciju.

Dakle , ako ste ipak vidjeli da on dodiruje vaše auto kojem prilazi sa stražnje strane za to postoji jako dobar razlog. Naime ako vozač u trenutku zaustavljanja ili kasnije napravi neko krivično djelo, na gepeku ili bilo kojem zadnjem dijelu auta policajac je ostavio svoj otisak prsta što može biti jako važan dokaz jer pokazuju da je on zaustavio auto i prišao vozilu i vozaču. Naime , ono što je zanimljjivo jeste da otisak prsta policajca na autu može pomoći da se u slučaju potrebe kasnije identifikuje vozač ako je on pobjegao sa lica mjesta. Drugi razlog zbog kojeg policajci dodiruju zadnji dio auta, odnosno gepek je da provjere da li se u nejmu možda neko nalazi odnosno da li je neko otet i zatočen u stražnjem dijelu auta.

Na samom početku ovaj postupak je krenuo da bi policija njime malo uplašila putnike u autu, jer u slučaju da osobe koje se nalaze u vozilu imaju oružje ili na primjer narkotike oni će pokušati da ih sakriju čim vide da ih policija zaustavlja. Dakle kako je poznato od ranije praksa kuckanja na prozor koja je bila prisutna u SAD-u se polako prestaje koristiti, jer je sve veći broj napada na policajce koji iznenade kriminalce koji se nalaze u autu. Policajci vrlo često dodiruju i zadnji far iz istih razloga. Da li ste znali za ovo i šta mislite o svemu?

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here