Na društvenim mrežama uvijek možemo pronaći korisnih savjeta i tikova. Najviše su popularni oni koji se odnose na ljepotu za žene . Bez obzira koliko žena ima godina , čini se da uvijek vjeruju da mogu biti ljepše , ili da imaju prekomjernu težiu. U tom smislu ženi se nikada ne može ugoditi.

 

 

U današnjem člaku ćemo razgovarati o njezi kose , i o tome kako su žene često spremne da potroše mnogo novca kako bi njihova kosa izgledala dobro . Poznata blogerka Sonet Lobert je podijelila recept za domaći šampon napravljen od sode bikarbone . Za ovaj šampon kažu da je jedan od najboljih , a mnogo je jeftiiji od onih iz prosavnice.

 

 

“Od kako sam počela da perem kosu šamponom napravljenim od sode bikarbone , i time zamijenila one klasične iz prodavnice , primjetila sam da oja kosa izgleda drugačije. Šokiraa sam koliko se moja kosa oporavila , jer nije izložena štetnim hemikalijama kojih ima u kozmetičkim proizvodima s mirisom . Osim toga šamponi klasični uklanjanju prirodno ulje sa vlasišta , pa ga vasište pojačano proizvodi .” Opisala je blogerka.
Šampon sa sodom bikarbonom možete napraviti tako što pomiješate sodu sa vodom u omjeru 1:3. Dvij supene kašike sode su dovoljne za kosu do ramena . Cijelu smjesu anesete na mokru kosu od korjena do vrha , ostavite dva minuta a zatim isperete toplom vodom . Zatim kosu operetemješavinom sirćeta i vode u omjeru 1:4 . Kada je sve gotovo kosu isperete hladnom vodom , koja zadržava dovoljnu količinu vlage samoj kosi . Nadamo se da ćete probati ove savjete , a vjerujemo i da ćete biti zadovoljni. Sigurno do sada niste čli za ove savjete.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here