Pirinač, osim što je neizostavna namirnica u mnogim domaćinstvima, pokazuje se kao svestran saveznik i u čišćenju doma. Tradicija u Japanu otkriva njegovu primenu i u svakodnevnoj nezi kože. Osim toga, pirinač može rešiti neke od čestih problema u domaćinstvu, a sve što vam je potrebno je jedna šolja pirinča. Zbogom Vlazi: Vlažnost predstavlja uobičajen problem, posebno tokom hladnijih meseci. U odsustvu uređaja za smanjenje vlažnosti, prirodna rešenja postaju ključna. Pirinač ima sposobnost apsorbovanja vlage. Napunite kesu ili posudu pirinčem i postavite je u ugao sobe koju želite osloboditi vlage.

Neutralizacija Neprijatnih Mirisa: Pirinač brzo i efikasno apsorbuje neprijatne mirise u domu. Ova metoda podseća na upotrebu sode bikarbone, ali je bez mirisa. Postavite posudu s pirinčem na područja koja želite tretirati, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja za prijatan miris. Ovo može biti korisno u kuhinji, kupatilu ili ormaru. Za Čišćenje Srebra: Voda u kojoj se kuva pirinač može poslužiti kao odlično sredstvo za čišćenje srebrnog pribora. Potopite predmete u vodu nakon kuvanja pirinača, ostavite ih 4-5 minuta, isperite i osušite vunenom krpom. Vaš srebrni nakit ili pribor zablistat će kao novi.

Čišćenje Flaša: Pirinač se pokazuje korisnim i u čišćenju boca. Ubacite šaku pirinča, dodajte kašiku deterdženta i toplu vodu u flašu. Protresite, ispraznite, i flaša će izgledati kao nova. Ovo malo zrno je doista čudotvorno i treba ga koristiti stalno.

Uvijek treba pokušati naći neku prirodnu alternativu za ovakve stvari, kućanske probleme koje itekako možemo riješiti bez hemije. Danas u ovom vremenu smo okruženi hemikalijama i treba ih izbjegavati što je više moguće.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here