Veliko finale muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” zakazano je za subotu, 24. juna, s početkom u 21 sat, gdje će se 17 finalista natjecati za prestižnu titulu pobjednika šesnaeste sezone ovog popularnog muzičkog šoua. Saša Popović, kreativni direktor Granda, otkrio je što pobjednik ove sezone dobiva kao nagradu. Nagradni fond je bolji nego prošle godine, što je dodatno razveselilo one koji teže prema pobjedi u ovom najpopularnijem muzičkom takmičenju. Pobjednik će biti nagrađen pjesmom, spotom u izdanju “Grand produkcije”, kompletnim marketinškim paketom, te automobilom Fiat Tipo.

Finalisti koji će se natjecati u finalu su: Dženan Rakić, Martina Jozinović, Nenad Kostov, Maja Jevtić, Petar Bulatović, Lidija Matić, Slavica Angelova, Nejaz Neki Ramčevski, Amna Jusić, Hamza Gušić, Ksenija Tanu, Igor Knežević, Sanela Hasić, Milan Bukilić, Ivona Damjanović, Semir Džanković i Dragan Đurić. Saša Popović, poznat kao osnivač i kreativni direktor muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, ima dugu i uspješnu karijeru u muzičkoj industriji. Međutim, prije nego što je stekao reputaciju kao producent i menadžer talentiranih pjevača, Saša je imao poseban početak svoje karijere u saradnji sa legendarnom pjevačicom Lepom Brenom.

Davne 1983. godine, Saša Popović je zajedno sa svojim bratom, tada još uvijek tinejdžerima, pokrenuo svoju prvu diskografsku kuću pod nazivom “Diskos”. U to vrijeme, Lepa Brena je već bila popularna zvijezda na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije, a Saša je prepoznao njen talent i potencijal. Saša Popović je bio ključni čovjek koji je pomogao Breni da ostvari svoj ogroman uspjeh. Kao producent i menadžer, bio je odgovoran za organizaciju njenih koncerata, snimanje albuma i promovisanje njenog imena. Njihova saradnja je brzo rezultirala serijom hitova koji su osvojili srca publike i postali evergrini, poput pjesama “Mile voli disko”, “Pazi, pazi, gospodar ti” i “Sitnije, Cile, sitnije”.

Saša Popović je bio ključna figura koja je doprinijela usponu Lepa Brenine karijere i stvaranju njenog ikoničnog imidža. Njihova saradnja je postala ne samo profesionalna, već i lična, stvarajući čvrsto prijateljstvo između njih. Iako su se putovi Saše Popovića i Lepe Brene kasnije razišli, ostaju trajne uspomene na njihovu plodnu saradnju u počecima karijere. Oboje su nastavili graditi svoje muzičke karijere na uspjehu koji su postigli zajedno, a Saša je nastavio biti ključni igrač u muzičkoj industriji, otkrivajući i podržavajući nove talente kroz svoje brojne projekte.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here