Poznati pjevač Dado Polumenta je javnosti veoma zanimljiv zbog svog privatnog života. Poznato je da Dado iza sebe ima propali brak koji je svoevremeno izazvao veliku pažnju jer je njegova izabranica Selma Mekić nosila i još uvijek nosi hidžab. Nedavno je Selma na srštvenim mrežaa podigla veliku prašinu nakon što je napisala objavu koja je upućena upravo njenom bivšem mužu.

 

 

Selma i Dado su se vjenčali prije 11.godina u Novom Pazaru , ali su se nakon pet mjeseci braka razveli. Mediji su tada brujali o raznim razlozima za razvod . Selma je inače jedna od najuglednijih žena u Novom Pazaru , i veoma je obrazovana , i višestruko talentovana. Završila je Fakultet islamskih nauka u Beogradu i diplomirala je pedagogiju , te obavlja posao vjeroučiteljice , te strogo poštuje pravila koja nalaže njena vjera islam, i nosi hidžab.

 

 

Selma se osi svoh redovnog posla bavi i kaligrafijom , ali je i dizajnerka elegantnih i raskošnih odjevnih komada i po njima je prepoznatljiva. Pored toga Selma koristi i jaku šminku i njome ističe svoje prelijepo lice . Ona sama takva kakava je razbija sve predrasude o islamu i ženama koje nose hidžab, a jenom prilikom je rekla da ona uopšte ne želi da troši vrijeme i ubjeđuje nekoga da je u zabludi kada su u pitanju žene koje nose hidžab. Selma ističe da ljudi često čudno gledaju pa im ona zna reći da nosi hidžab i da bi sada mogli da pređu na dijalog. Selma je također svima savjetovala da se pokušau malo edukovati , putovati i upoznati ljude koji su drugačiji i razgovarati s njima , jer je to jedini način da sve predrasude prestanu.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here