Priča o Mirandi Derik, talentiranoj američkoj plesačici koja je stekla slavu na Instagramu s preko milijun pratitelja, postala je tema koja izaziva duboku zabrinutost i zapanjenost javnosti. Ova dramatična priča traje već više od godinu dana i odnosi se na njezinu iznenadnu odluku da prekine sve kontakte s obitelji nakon što se pridružila crkvi Šekina, koja se čini da ima mnoge karakteristike sekte, a njezin vođa, Benjamin Dajtrik, samog sebe naziva “vizionarskim apostolom”.

Obitelj Mirande Derik, koja je bila bliska i skladna prije ovih dramatičnih događaja, sada prolazi kroz nevjerojatan izazov. Miranda je postala pripadnica religijske grupe koja joj zabranjuje komunikaciju s obitelji, a njezina posvećenost toj grupi čini ju nedostupnom za razgovor ili bilo kakve kritike koje bi mogle doći izvan njihovih redova.

Njezina sestra Melani iznijela je svoje iskustvo s ovom religijskom grupom, koja je pokušala privući i nju, ali brzo je primijetila nešto sumnjivo u njihovim aktivnostima nakon što je prisustvovala nekoliko njihovih sastanaka. Svi članovi obitelji izrazili su duboku zabrinutost zbog promjena u Mirandinom životu i ponašanju.

Situacija se dodatno zakomplicirala kada Miranda nije prisustvovala sahrani voljenog djeda u siječnju prošle godine. Obično su članovi obitelji tvrdili da boluje od COVID-19, ali kasnije su priznali da nisu znali smije li otići na pogreb. Unatoč bezuspješnim pokušajima obitelji da pomognu Mirandi, čini se da su nemoćni jer ona svoje postupke provodi kao odrasla osoba dobrovoljno i bez prisile. Ova priča ističe ozbiljnost i utjecaj sekti ili ekstremnih religijskih grupa na pojedince i njihove obitelji, te naglašava potrebu za svjesnošću i educiranjem o ovakvim potencijalno opasnim organizacijama. Obitelj Mirande Derik suočava se s izuzetno teškom situacijom, nadajući se da će njihova voljena sestra i kći pronaći put iz tog okruženja.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here