Pevačica Indira Radić započela je svoju karijeru izdavanjem dva albuma. Međutim, nakon postizanja velikog uspeha, suočila se s finansijskim problemima i odlučila potražiti pomoć od Saše Popovića.

Saša se jednom prilikom prisjetio trenutka kada je prvi put upoznao ovu slavnu pevačicu i kako je izgledao trenutak kada je došla potražiti pomoć. “Prvi put sam upoznao Indiru tokom jedne turneje u Švajcarskoj, a naša prva saradnja se ostvarila 1996. godine. Došla je u produkciju ‘Zam’, obučena u patike i farmerke, i rekla: ‘Je li možete vi meni nešto da uradite? Nemam novca, ako je moguće, uradite nešto, ako ne, laku noć i doviđenja.’ Ja sam joj rekao da ću joj napraviti album i da se javi prvi septembra”, otkrio je Saša u jednoj emisiji na Grand televiziji prije nekoliko godina.

U posljednje vrijeme, Indira se povukla iz medija, ali redovno nastupa. Kako je jednom prilikom izjavila, odlučila je prepustiti svoje mjesto mlađim izvođačima. “Bila sam često prisutna u novinama, emisijama, davala sam intervjue… Sada sam u ozbiljnim godinama. Nemam više razloga da se pojavljujem u medijima, a s druge strane, ima toliko mladih ljudi koji trebaju pronaći svoje mjesto u ovoj industriji i želim im prepustiti tu priliku. Ja sam već pronašla svoje mjesto, hvala Bogu. Sve što želite čuti od mene, možete dobiti putem mojih pjesama. A ljudima koji prate moj rad obraćam se putem društvenih mreža, kada imam neki povod”, nedavno je izjavila pevačica.

Indira Radić ima dugogodišnju karijeru iza sebe koja je obuhvatila mnoge uspjehe i prepoznavanje u svijetu muzike. Rođena je 14. juna 1966. godine u Bosanskom Petrovcu, Bosna i Hercegovina. Svoj prvi album “Gde si sada ti” izdala je 1993. godine, što je označilo početak njenog profesionalnog muzičkog puta. Nakon uspješnog debija, Indira je nastavila da gradi svoju karijeru objavljivanjem još albuma. Njen drugi album “Pozovi me na kafu” iz 1994. godine postao je veliki hit, a singlovi s tog albuma osvojili su srca publike širom regiona. Sa svojim snažnim vokalom, emotivnim izvođenjem i zaraznim energijom na sceni, Indira je brzo stekla veliku popularnost.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here