Iako su neki ljudi skeptični, ipak sve više osoba počinje da vjeruje u to da se razmještajem po kući mogu manifestovati određene situacije.

Feng shui je kineska filozofija koja se koristi za uređenje prostora kako bi pozitivna energija strujala vašim domom. Podijelit ćemo s vama nekoliko vrlo jednostavnih kućnih savjeta koji mogu donijeti sklad i sreću u kući i na poslu.

Kada ustanovite da je vaše energetsko okruženje negativno, trebate napraviti neke promjene kako biste omogućili chi energiji da slobodno teče. Kada se to dogodi, Feng Shui stručnjaci započinju s premještanjem pokućstva. Zašto je preslagivanje pokućstva toliko važno?

Zapravo, kreativna i moćna Ki energija neprestano ulazi u naš stan ili kuću iz vanjskog svijeta. Stručnjaci za feng shui ističu da je tu energiju potrebno stalno obnavljati u kući. Ako dugo nema promjena u domu, dotok kreativnosti počet će jenjavati.

U slobodnom prostoru još uvijek zadržavaju svoju snagu, ali u kutovima gdje dugo nije bilo sunčeve svjetlosti počinje ustupati mjesto tamnoj energiji Sha. Na taj će se način u domu stvarati negativna energija koja će loše utjecati na kvalitetu života.

Preporučene sretne Feng Shui boje za 2024. su proljetno zelena i tamno žuta, koje su povezane sa zemljom i drvetom, dok se za mir i ravnotežu preporučuju crvena i bijela, te boje su povezane s vatrom i zlatom. Prema riječima stručnjaka, da biste privukli novac i sreću na poslu i kod kuće, trebali biste ukrasiti svoju dnevnu sobu, spavaću sobu, kuhinju i ulazna vrata ovim bojama.

Saznat ćete i kako poboljšati san te, prema Feng Shuiju, koje sretne boje odabrati za nadolazeću godinu. Evo nekoliko korisnih savjeta za uređenje doma koje preporučuju Feng Shui stručnjaci.

Birajte biljke sa zaobljenim listovima i izbjegavajte kaktuse.

Održavajte savršenu higijenu u svom domu.

Ostavite uključeno i otvorite zavjese.

Postavite šareni akvarij u svoju dnevnu sobu (nikada ga ne postavljajte u spavaću sobu ili kuhinju).

Pokrijte WC dasku nakon upotrebe.

Nemojte postavljati namještaj okrenut leđima prema vratima.

Izbjegavajte postavljanje oštrih predmeta na komodu.

Rubovi namještaja ne smiju se okrenuti prema krevetu.

Gornji dio kreveta trebao bi biti uza zid, a ne ispod prozora ili klima uređaja.

Zidna svjetla ne smiju se postavljati iznad kreveta.

Krevet ne smije biti blizu kuhinje ili kupaonice.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here