U ovom periodu kada se prelazi sa proleća na leto, zdravlje pluća postaje od suštinskog značaja. Veliki broj ljudi suočava se sa problemima alergija, stoga je važno da obratimo posebnu pažnju na ovaj segment zdravlja. Pušači su posebno ranjiva grupa, ali danas želimo da se fokusiramo na sve nas i na načine kako da prirodno očuvamo zdravlje naših pluća.

Iako su genetika i nasledni faktori ponekad odgovorni za probleme sa plućima, važno je znati da postoji niz prirodnih metoda za očuvanje zdravlja ovog vitalnog organa. Prirodni lekovi su deo naše istorije i tradicije, korišćeni vekovima i često se spominju čak i u svetim knjigama. Postoji mnogo biljaka koje su izuzetno efikasne u rešavanju zdravstvenih problema, uključujući i tegobe sa plućima.

Jedan od čestih simptoma problema sa plućima je učestali kašalj, koji može biti posledica različitih oboljenja, uključujući virusne i bakterijske infekcije. Često se ovim tegobama pridružuje i povećana produkcija sekreta u plućima, sinusima i grlu.

Postoji prirodan recept koji se može koristiti za podršku zdravlju pluća. Za ovaj mešavina vam je potrebno: 50 grama korena đumbira, dve kašike kurkume u prahu, 400 grama luka i 400 grama šećera. Sve ovo postepeno dodajte u 1 litar vode. Koren đumbira i luk treba iseći na kockice, a zatim sve stavite u vrelu vodu zajedno sa šećerom. Kuvajte smesu oko pola sata, a zatim dodajte kurkumu. Preporuka je da se konzumira svako jutro na prazan stomak po jedna kašika ovog prirodnog leka. Ova mešavina može pomoći u ublažavanju tegoba sa plućima i podržati opšte zdravlje disajnih puteva.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here