Đorđe Balašević je bio najpoznatiji kantautor na našim prostorima. Cijela bivša Jugoslavija je prije dvije godine , nakon Balaševićeve smrti , palila svijeće , i okupljali se u svim zemljama i gradovima , kako bi mu odali posljednju počast. Poznato je da je Đole bio najveći pjesik , uz čije su stihove odrastale mnoge generacije .

 

 

Najveća inspiracija Đoletu je bila njegova supruga Olivera , koju je Đorđe mmnogo volio i nije se stidio to da pokaže pred svima , do posljednjeg dana svoga života . U braku su Đole i Olivera dobili troje djece , koji su Oliveri danas kada je ostala sama , najveća podrška i oslonac . Đoletova djeca , kao i supruga Olivera vrijedno radi na očuvanju Balaševiževe ostavštine.

 

 

Mnogi su Oliveri zamjerili način na koji žali za Đoletom , mada ona se ne osvrće na to , jer ona zna da je on bio njena prva ljubav . Ona je svog supruga često spominjala u svojim objavama na društvenim mrežama , a počela je da radi na muzeju koji je posvećen Đoletu , a nedavno je izdala modnu liniju koja je inspirisana pjesmama Panonskog mornara. Kružile su razne šoekulacije , kako Olivera nije bila vijerna Đoletu ni kada je bio živ , te da će sigurno vrlo brzo da mu nađe zamjenu , ali to se nije desilo , bar ne koliko je poznato javnosti . Olja je nedavno objavila dvije fotografije koje su nastale u njihovoj kompaniji sa natpisom Provincijalka. U opisu fotografije Olja je napisala kako biti sam i nije tako strašno , ali biti bez njega je nešto sasvim drugo , a to je dokaz da ona još uvijek nije preboljela njegovu smrt.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here