Javnosti su se iz Vlade Srbije obratili Branko Ružić Ministar prosvjete , kao i ministrica zdravlja Danica Grujičić , načelnik beogradske policije Veselin Milić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Vlašić. Naime oni su održali vanrednu konferenciju zbog masakra koji se desio u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

 

 

Najavljena je i trodnevna žalost . Ministarka Grujičić je istakla da se jednoj djevojčici ljekari bore za život , a ministar Gašić je otkrio da je otac počinioca uhapšen , načelnik Milić je dodao da je zločin planiran jesec dana , te da su pronašli spisak djece koje je planirao da likvidira. Konferencija je počela minutom šutnje.

“Otac izvršioca ovog teškog djela je uhapšen. On je posjedovao dva pištolja , a oba su imala legalne dozvole , a otac počinioca tvrdi da su bili zaključani u sefu , pod šifrom , ali je dijete očigledno znalo šifru . Dijete je imalo tri puna okvira sa po 15 metaka “. Rekao je Ministar Gašić.

 

 

 

“Po nezvaničnim informacijama , on je zajedno sa ocem išao u streljane , i trenirao pucanje . Dijete od 12 ili 13 godina ne treba da se bavi time , i zbog toga će i prema ocu biti preduzee mjere po zakonu.”
Naime , kako se naknadno doznaje , počinilac ovog djela je već prije spominjao kako će baciti bombu. Ministar Ružić je dao svoju konstataciju na ovo pitanje novinara.

“Da je škola raspolagala informacijama do ovga nebi došlo. Niko nam nije ukazao na to , a bili su tamo direktorka , zamjenik . Dajte nam ime tog zaposlenog ja vjerujem u ljude koje rade u školama , rade u teškim okolnostima , rade za djecu.” Ministar je napomenuo da sve neprovjeren informacije , koje su jutros pojavile nisu došle od institucija.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here