Srpski teniser Novak Đoković, važi za jednog od najboljeg tenisera u svijetu . Đoković dominira ATP ljestvicom sa impresivni 382 tjedna kao prvi na listi . Đoković je poznat po tome da ruši rekorde , međutim neki rEkordi u skorije vrijeme neće biti nadmašeni, a nedavno je zbog izostanka ključnih mečeva pao na drugo mjesto ATP ljestvice, ali se ubrzo uspio vratiti. Naime , poznato je da je Đoković  odbio cjepljenje protiv korona virusa , i zbog toga nije mogao nastupiti na određenim mečevima.

 

 

Međutim , čini se da će ove godine stvari krenuti drugim smjerom . Naime , kako doznajemo kabinet pretsjednika Bidena , odlučio je ukinuti uvijet obaveznog cjepljenja za ulazak u Sjedinjene Američke Države. Ova vijest neizmjerno je razveselila Đokovića , a on će sada imati priliku takmičiti se pred mnogobrojnom publikom uživo u New Yorku , i ciljati da pobijedi kao i do sada.

 

 

Đoković je odbio cjepljenje , jer smatra da svako ima pravo sa svojim tijelom da radi šta hoće , a ne šta mu se nametne. Te da svaki pojedinac najbolje poznaje svoj organizam , i kako reaguje na određene stvari.  Međutim , na društvenim mrežama su počele kružiti glasine o njegovoj bolesti , a kako se saznalo riječ je o celijakiji, bolesti koja predstavlja netoleranciju na gluten , koji je prisutan u brašnu i drugim proizvodima. Novak je vema rano otkrio ovo stanje , pa je svoju ishranu i način života prilagodio svojoj bolesti , i zbog toga nema smetnje nikakve da se bavi tenisom , i osvaja turnire , pa tako bude i najbolji teniser svijeta.  Jelena je radosno primila ovu vijest i vjerovatno ćemo je gledati kako navija sa tribina u New Yorku.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here