Veselin Milić , načelnik beogradske policije , je rekao da je u 8:40 zamjenica direktorice pozvala dežurnu službu da prijavi pucnjavu , dok je sam izvršilac zvao u 8:42 priznavši šta je uradio. Kako je Milić naveo , ovaj maskr je planiran već mjesec dana.

 

 

Kako doznajemo , dječak je sam isplanirao ovaj zločin koji je počinio , te je imao i spisak djece koju je planirao likvidirati . Sam je radio plan ulaza i izlaza u školi, te napravio skicu. Naime , detaljno je planirao kako da uđe u koju učionicu , i po kojem broju da ikvidira djecu iz različitih odjeljenja.

 

 

Milić je rekao: “Bio sam na hiljade uviđaja , ovo je u srpskom društvu nezapamćeno . Prema do sada prikupljenim informacijama , ovaj dječak je već duže vrijeme planirao ovaj događaj. Uzeo je pištolj iz stana oca , a ponio je i molotovljeve koktele. Prvo je pucao u radnika obezbjeđenja , pa u dežurnu učenicu , a nakon masakra pozvao je sam policiju.

Kako je sam izjavio , ovo je bio spisak djece koje je planirao da likvidira . Sam je radio plan ulaza i izlaza u školu , pa je odredio i priroritetne mjere.
Školska nastava je odgođena u svim školama u Beogradu , a roditelji djece koja su išla u školu u kojoj se desio masakr , su očajna i u šoku , baš kao i djec. Mnogi još ne mogu da stupe sa svojom djecom u kontakt , pa ih policija moli da se jave u policijsku stanicu na Vračaru. Ovakva tragedija je nezapamćena , koji je motiv dječaka koji je počinio zločin još uvijek nije poznato , a ono što znamo je to da je važio za odličnog i mirnog učenika , nikada niko nebi ovo od njega očekivao.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here