Žarko Laušević ostavio je trag na mnoge, što je bilo jasno i nakon posljednjeg ispraćaja, na kojem je bio velik broj ljudi sa javne scene, a ponajviše njegovih kolega, glumaca.

Kremacija Žarka Lauševića nije bila popraćena vjerskim sprovodom, a kako se doznaje, glumčeva nije izrazila želju bilo kakav vjerski obred.

Protokol ispraćaja kremiranja omogućuje obiteljima da izaberu obred kakav oni žele, vjerski ili ne, odlučile se za kremiranje ili ne.

Danas je na Novom groblju u Beogradu održan posljednji ispraćaj legendarnog glumca Žarka Lauševića. Stotine kolega, prijatelja i članova obitelji okupilo se kako bi odali počast voljenom glumcu.

Sve vrijeme trajanja njihove boli i patnje Anita je sa svojom djecom Asjom, Janom i Dušanom ostala zajedno i pružala jedna drugoj potrebnu utjehu i podršku.

Prije ispraćaja održana je komemoracija u Jugoslavenskom dramskom pozorištu, gdje je pokojni Žarko Laušević bio matična dvorana.

Komemoraciju su uveličali: Tamara Vučković Manojlović, Vida Ognjenović, Vojislav Brajović, Irfan Mensur, Svetlana Bojković, Milutin Karadžić, Dragan Bjelogrlić, Svetozar Cvetković, Milan Marić i Petar Božović.

Dana 15. studenog 2023. godine u 63. godini života nakon kratke i teške bolesti preminuo je naš voljeni suprug i otac Žarko Laušević. O detaljima mjesta i datuma sprovoda javnost će biti obaviještena u najkraćem roku. Obitelj Anite Laušević upućuje najiskreniju zahvalnost.

U 14 sati na Novom groblju u Beogradu obavljena je sahrana Žarka Lauševića, nakon koje je uslijedila kremacija.

19. siječnja 1960. godine došao je na svijet na Cetinju. Obrazovanje je stekao u srednjoj školi u Podgorici, gdje je na jednom od tečajeva književnosti otkrio svoju strast prema glumi.

Tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća glumac Žarko Laušević doživio je uzlet popularnosti nakon uloge Miloša Oblilića u renomiranom filmu “Boj na Kosovu.

Obitelj je u Novo groblje stigla automobilom i odvezla se sve do kapelice, gdje su ušli unutra kako bi se pridružili prijateljima i kolegama preminulog glumca u izražavanju sućuti.

Kapelica je bila ispunjena ožalošćenima, od kojih su mnogi bili dovedeni do suza emotivnim pjesmama koje su svirane, uključujući “My Way”, “Golden Day” i “Deer Die Alone”. Obitelj je stajala po strani, ne mogavši ​​obuzdati tugu, lica iskrivljena od boli.

Razina teškoća koje proživljavaju i međusobna povezanost očituje se u zagrljaju Lauševićevog sina Dušana i njegove sestre u ovom teškom vremenu.

Djeca su bila u agoniji, suze su im tekle niz lica, dok ih je Anita, supruga Žarka Lauševića, grlila i tješila.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here