Izvještaj dolazi iz Velike Britanije, gdje je tragičan slučaj završio kobno. Medicinska sestra Penelope Williams, koja je bila u tajnoj romantičnoj vezi s pacijentom, nije uspjela pozvati hitnu pomoć kada je pacijent preminuo na stražnjem sjedalu automobila. Penelope je bila zaposlena kao registrirana medicinska sestra u jedinici za hemodijalizu bubrega Zdravstvenog odbora Sveučilišta Betsi Cadvaladr u Sjevernom Walesu.

Preminuli pacijent, nazvan samo pacijent A, bio je redovni pacijent na toj jedinici. Romantična veza između Williams i pacijenta započela je u siječnju 2021. i držala se skrivena od nadređenih. Tijekom incidenta, kolega je odmah stigao na mjesto događaja i započeo s umjetnim disanjem. Detalji ovog slučaja otkriveni su tijekom saslušanja disciplinskog povjerenstva.

Williams je propustila zatražiti hitnu pomoć unatoč teškim okolnostima. Kasnije je kolega stigao na parkiralište namijenjeno studentima sestrinstva, gdje je vidio pacijenta A na stražnjem sjedalu automobila s otpuštenim hlačama. Kolega je odmah procijenio pacijenta, koji je bio bez svijesti, i nazvao hitnu pomoć prije nego što je započeo s reanimacijom. Pacijent A je nažalost preminuo od srčanog zastoja i kronične bolesti bubrega.

Na početku događaja, Williams je izjavila policiji da joj je pacijent A poslao poruku na Facebooku objašnjavajući svoje loše stanje, što je bilo razlogom njenog posjeta. Međutim, kasnije je priznala da je bila u intimnoj vezi s pacijentom A i da su dogovorili sastanak na parkiralištu te večeri. Disciplinsko povjerenstvo zaključilo je da je Williams svojim ponašanjem prekršila smjernice o primjerenim granicama u intimnim odnosima te je brisana iz matične knjige. Ovaj tragični slučaj ukazuje na ozbiljne posljedice kršenja etičkih i profesionalnih standarda u zdravstvenoj skrbi.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here