Današnje poznate ličnosti, iako sada izgledaju glamurozno i uspešno, imaju svoje skromne početke kao i svako drugo dete njihovih godina. Bez timova profesionalnih šminkera i stilista, teško da biste ih prepoznali na maturskim fotografijama, baš kao i njihove vršnjake. Neki od njih su odlučili da podele svoje maturske uspomene i utiske iz srednje škole s javnošću.

Željko Samaradžić, koji je završio srednju školu 1974. godine, rado se seća maturske večeri i provoda s prijateljima. Interesantno je da je često pevao na maturskim proslavama, uključujući i svoju. Mnoge lepe uspomene vezane su za taj period, a čak je i svoju suprugu Maju zaprosio na jednoj maturi, iako ne na svojoj. Saša Popović, direktor Grand produkcije, ostvario je svoju strast prema muzici završivši nižu i srednju muzičku školu 1973. godine, što je bila značajna osnova za njegovu kasniju karijeru.

Ceca Ražnatović je u svet šou biznisa ušla veoma mlada, sa samo 14 godina, ali je uporedo završavala srednju školu i maturirala 1991. godine. Iako nije imala priliku da nastavi sa fakultetskim obrazovanjem, Ceca ističe važnost školovanja i poručuje mladim pevačima da ne zanemare školu, jer je ona važan temelj za budućnost.

Lepa Brena je bila izuzetno posvećena školi i postizala je odlične rezultate tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja, maturiravši 1979. godine. Iako je imala veliku želju da završi fakultet, njenim putem su se isprečile finansijske prepreke. Upisala je smer turizam na Prirodno-matematičkom fakultetu, ali nije imala sredstava za dalje školovanje. Ove priče nam pokazuju da čak i poznate ličnosti imaju svoje početke i izazove u obrazovanju, te da je školovanje važan deo svakog puta ka uspehu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here