U nastavku dnaašnjeg članka dotaći ćemo se zanimljive teme , a koja se tiče jedne neizostavne stvari koja je većini ljudi doslovno svakodnevnica . Naime , verujemo da ste i vi jedna od osoba koja dan ne može da započne , ali ni zamisli bez kafe , a na internetu stalno vlada ta polemika da li je ona zdrava ili ne , te da li je treba konzumirati na prazan stomak ili pun. Sve su to pitanjaa, na koja se oduvek moglo komuniciraati i rapsravljati na društvenim mrežama.

“Kafa je moćan antioksidans, sve što je štetno od prethodnog dana će biti neutralizovano kada je popijete. Dnevno 300 miligrama kofeina ima odlično dejstvo, štiti od mnogih bolesti i značajno je kada popijete kafu uz rakijicu, jer je kofein antioksidans za jetru”, rekao je doktor Perišić. Također je naveo da dobraa rakijica uz jutarnju kafu je pravo blago za naše telo:”Kvalitetna rakija ima dobar efekat, daje endorfine, mi smo ujutru bodri, raspoloženi i spremni za poduhvate. Kofein dodatno pojačava to dejstvo.Ako popijete kvalitetnu rakiju od šljive, u njoj su toksična jedinjenja isparila, ostao je samo etanol koji u malim količinama povećava metaboličku aktivnost mozga”, rekao je gastroenterolog.

Naime , mi vam danas donosimo mediteranski način ispijanja kafe , a to je spremite šoljicu crne kafe bez šećera, a odozgo stavite sa vrha noža i malo putera. Nakon toga, odnosno nakon sat vremena doručkujte, i na taj način žučna kesa će se itekako lepo.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here