Uz podrđku Tmare Vučić , supruge predsednika Republike Srbije , u Beohradu je u svečanom duhu otvoren međunarodni Etnology Fest, posvećen promociji nematerijalnog kulturnog nasleđa i zaštiti kulturnih identiteta. Ono što je mnogima privuuklo pažnju jeste njen sam stil koji je uvek poseban , a ona je za ovu manifestaciju obukla garderobu koja je na sebi ima etno motive , a sve u skladu sa dešavanjem , te je pokazala da i taj stil ume da iznese , te da joj više nego odlično stoji.

Cela njena odevna kombinacija nije mogla , a da ne bude pohvaljena od strane mnogih koji su se na ovom događaju našli ,a naša prva daa imala je čast da otvori ovaj događaj , te da se obrati prisutnima. – Kulturno nasleđe svake zemlje je temelj njenog identiteta, oslonac za razvoj savremene kulture. Kulturno nasleđe treba prepoznati kao razvojni potencijal, spajajući tradicionalno i moderno, stvarajući most između prošlosti i budućnosti. Novo čitanje nacionalnog stvaralaštva i nasleđa može zainteresovati mlađe generacije, približavajući im, tako, sopstveni identitet. Jedino ova nit, ovakva povezanost garantuje trajnost jedne kulture u vihoru globalizacije i potrošačkog društva. Poznavati svoju istoriju, svoju kulturnu baštinu, one elemente koji su vekovima oblikovali naš identitet, znači prepoznavati važnost ideje da svoju tradiciju čuvamo i štitimo, da tuđu poštujemo i da razumemo da je u različitosti bogatstvo sveta – izjavila je supruga predsednika Srbije.

Stil Tamare Vučić nije jedini kojem su posetioci mogli da se dive. Nakon svečanog otvaranja, prisutni su imali priliku da uživaju u reviji “Cultural Fashion” tri savremene dizajnerke – Monice Miller, Ciare Courtney i Marijane Andrić.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here