Posljednjih godina , se velika pažnja posvećuje zravoj ishrni . Jedna od namirnica koja je veoma zdrava , i koja je pristupačna , i može se napraviti na više načia , su svakako jaja. Poznato je da su jaja puna proteina , a koliko su omiljene namirnice mnogima za doručak , pokazuje i primjer jednog fitnes trenera koji je pojeo 300 komada za samo deset dana.

 

 

Iapk vrlo je važno napomenuti , da iako su zdrava namirnica , nebi trebalo pretjerivati u konzumaciji istih, ali ih svakako treba uvrstiti u svoj jelovnik . Jedna žena je odlučila da svaki dan jede jaja i da vidi kakav će to učinak imati na njeno zdravlje i organizam . Kao i većina ljudi i ona je odrastala uz kuhana jaja kao i pečena , i sendviče koji su kao neizbježan sa sstojak imali salatu od jaja.

 

 

Kada je odrasla shvatila je da su jaja neizbježan sastojak mnogih jela i nalaze se u kiševima , karbonarima i raznim salatama. Ova žena je postala novinarka sajta The Healty i njeno ime je Džejmi Stejst. Napravila je eksperimenz koji je provela a u kojem e svaki dan tokom sedmice jela jaja , tvrdo kuhana , ali je pravila i omlete i fritate , i miješala ih je sa drugim sastojcima.Tokom svog eksperimenta shvatila je da su jaja veoma pogodna za kombinovanje . Pored toga jaja su je dugo držala sitom i nije imala potrebu da često jede. Nutricionisti predlažu da se sdmično pojede ajviše sedam jaja , jer iako su zdrava ni s njima ne treba pretjerivati . Za zdravlje organizma , najvažnija je raznovrsna zdrava prehrana.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here