U posljednje vrijeme, u mnogim medijskim izvještajima u Srbiji i regionu, poznata TV voditeljica Sanja Marinković našla se pod negativnim svjetlom zbog svojih izjava i odnosa prema određenim gostima u svojoj emisiji, što je rezultiralo lošim reputacijama i oštrim kritikama na društvenim mrežama. Jedna od javnih ličnosti koja se otvoreno oglasila povodom ovog kontroverznog pitanja jeste i najpoznatija starleta iz Hrvatske, Barbara Šegetin, koja je partnerka poznatog bosanskohercegovačkog tenisera Damira Džumhura.

Barbara Šegetin je na društvenim mrežama izrazila svoje nezadovoljstvo prema Sanji Marinković. Ona je podijelila Sanjinu sliku, ispod koje je napisala: “Postoji li sujetnija i odvratnija žena?”. Važno je napomenuti da je Barbara postala majka prošle godine, kada je sa Damir Džumhurom dobila sina Luku. Džumhur je tada na društvenim mrežama napisao emotivnu poruku, ističući koliko mu znači što je postao otac.

Barbara Šegetin je javnosti postala poznata kao učesnica srpske verzije rijalitija “Veliki brat”. Njeno učešće u rijalitiju, gdje je zajedno sa sestrom Tinom ušla zbog prijateljstva sa starletom Sorajom Vučelić, bilo je obilježeno brojnim skandalima. Kasnije je došlo i do fizičkog sukoba između Tine i jedne srpske starlete zbog nesuglasica oko fudbalera Partizana. Ovo je samo jedan od primjera kako se medijski skandali i nesuglasice između poznatih ličnosti često šire i privlače pažnju javnosti, stvarajući različite kontroverze i diskusije na društvenim mrežama.

Ovaj slučaj ističe važnost pažljivog izbora riječi i odnosa voditelja u medijima. Voditelji i medijske ličnosti imaju ogroman uticaj na svoju publiku, a njihove riječi i postupci mogu imati dalekosežne posljedice. Stoga je od suštinskog značaja da voditelji budu svjesni moći koju imaju i da pažljivo biraju teme i pristup razgovorima. Kada voditelji razgovaraju s gostima u emisijama, posebnu pažnju treba posvetiti tonu i načinu komunikacije. Emisije trebaju biti platforma za razmjenu mišljenja i dijalog, a ne za konfrontaciju i neprijateljstvo. Voditelji moraju voditi računa o ravnoteži između slobode govora i odgovornosti, čuvajući integritet i dostojanstvo svojih gostiju.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here