Prije skoro dvije godine, muzički svijet izgubio je jednu od najvoljenijih pjevačica narodne muzike – Merimu Njegomir. Njeni obožavatelji bili su šokirani ovom neočekivanom viješću jer ju je bolest odnijela za samo par mjeseci. Pjevačica je ostavila trag u srcima mnogih svojom prepoznatljivom i emotivnom interpretacijom narodnih pjesama. Njena kćerka Ljubica, hrabra i uporna, naslijedila je majčinu hrabrost i odlučila slijediti svoje srce.

Ljubica je donijela značajnu odluku u svom životu kada je napustila siguran kancelarijski posao kako bi se posvetila onome što voli – izradi slastica. Na početku, nije znala puno o poslastičarskom poslu i morala je puno učiti i usvojiti nova pravila. No, brzo je pokazala svoj talent i posvećenost, te danas slovi kao jedna od najpoznatijih poslastičarki u Srbiji. Njene prekrasne torte krase brojne događaje kako u Beogradu, tako i u drugim gradovima Srbije.

Svoju inspiraciju za poslastičarski posao, Ljubica je pronašla u majčinstvu, kada je postala majka svoje kćerke Sonje. Željela je provoditi što više vremena s njom, te je odlučila započeti s izradom torti. Iako je imala prirodan talent, trebalo je godinu dana da ga usavrši. Unatoč izazovima koje je donosilo majčinstvo i učenje novog zanata, Ljubica nije odustala, vjerujući u sebe i svoje sposobnosti. Čak ni pandemija koronavirusa nije je pokolebala – sa svojim timom prešla je na izradu kolača koje su prodavali na kilogram i dostavljali na adresu, prilagodivši se novim okolnostima.

Ljubica ima jedan važan savjet za sve domaćice koje se bave izradom poslastica – uvijek se držite recepta jer i najmanja pogreška u mjerenju može dovesti do neželjenih rezultata. Njena upornost, strast prema zanatu i vjera u sebe, svakako su faktori koji su joj pomogli da postigne uspjeh u ovom zahtjevnom i kreativnom poslu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here