Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno je preduzeo korake kako bi obezbedio niže cene prehrambenih proizvoda u maloprodajnim objektima. Ova inicijativa ima za cilj da omogući građanima pristup jeftinijim proizvodima u poređenju s trenutnim tržišnim cenama. On je konkretizovao ovu inicijativu koristeći primer korpe osnovnih proizvoda kako bi pokazao kako će ona funkcioniši. Predsednik je također osigurao javnost da će biti dovoljne prehrambene sigurnosti za narednu godinu. Ova inicijativa takođe ima za cilj podržati poljoprivrednike tako što će im omogućiti pristup plavom dizel gorivu po nižim cenama.

Unatoč prvim zabrinutostima o dostupnosti određenih proizvoda, kao što su ulje i brašno, sada su uključeni na listu proizvoda s nižim cenama. Vučić je također istaknuo da su pregovori s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) neophodni za utvrđivanje cena nafte i izrazio je oprez prema različitim komentarima i spekulacijama koji su se pojavili. Nažalost, inicijativu predsednika su neki pojedinci izvukli iz konteksta i koriste je za političke kritike. Opozicija koja je kritikovala inicijativu čini se da nema jasan program ili plan, a kritike su uglavnom bazirane na neprijateljstvu prema vlasti. Predsednik je u svom obraćanju istakao važnost dijaloga i otvorenost za komunikaciju s javnošću.

Također je naveo konkretne promene u cenama različitih proizvoda, uključujući sniženje cena domaće marmelade, suncokretovog ulja, i brašna tipa 500. Osim toga, dodatni proizvodi, kao što su petit keksi i namaz “Sirko”, također su uključeni na listu proizvoda sa sniženim cenama. Predsednik je najavio dalje popuste na razne proizvode koji će uskoro biti dostupni u supermarketima.

U svom obraćanju, predsednik je takođe odgovorio na kritike povezane s dočekom srpskih sportista, uključujući košarkaše i Novaka Đokovića. Smatra da su uspesi srpskih sportista izazvali nelagodu kod pojedinih pojedinaca, ali je istakao važnost ulaganja u sport, uključujući podršku sportskim klubovima kao što su Crvena zvezda i Partizan. Predsednik je zaključio obraćanje naglašavajući svoju posvećenost efikasnoj službi građanima i nameru da služi javnosti na najbolji mogući način, bez iskorištavanja bilo koga.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here