Jelena Čvorović Paunović, poznata i kao Radović, rođena je 1948. godine u selu Bajina Bašta u Srbiji. Ona je kazališna i televizijska glumica. Glumačko obrazovanje završila je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 1972. godine u klasi profesora Milenka Maričića. Privukla je pažnju publike svojim jedinstvenim i originalnim pristupom stvaranju likova koje tumači. Prepoznatljiva je po svom hrapavom glasu, ali prije svega po ulogama Nine u “Otpisani”, Zorki u “Obiteljskom blagu”, Žaklini u “Srećnim ljudima” i Tankosavi Tasić u “Beloj lađi”.

Jelena Čvorović Paunović je jedna od rijetkih glumica koje nisu previše iznosile svoje osobne podatke u javnost. Uz njen glumački rad povezane su samo neke stvari, a zbog rijetkih pojavljivanja u javnosti, ljudi su se pitali kako danas izgleda Jelena Čvorović. Glumica koju su mnogi obožavali kao Žaklinu u seriji “Srećni ljudi” i Katarinu u “Obiteljskom blagu” zapravo se nije puno promijenila, pa je upravo zbog toga još uvijek prepoznaju na ulicama naših gradova.

“Moja kći je nekada govorila da joj niko ne vjeruje da je njena majka glumica. Budući da inače radim u kazalištu i snimila sam seriju filmova, situacija u njenom društvu se promijenila”, ispričala je Jelena jednom prilikom kroz osmijeh. Također, otvoreno je govorila i o mnogim problemima u životu. Naime, nakon smrti supruga, koji joj je podario kćer, Jelena nosi puno tuge u srcu, ali je svoj život posvetila odgoju i usmjeravanju svoje nasljednice, koja je postala centar njenog svijeta.

Poznata glumica, koja je nastupala u brojnim predstavama kao što su “Kokošje sljepilo”, “Samoubica” i “Balkon”, uspjela je održati dobar izgled, a navodno se podvrgla određenim kozmetičkim tretmanima. Unatoč tome što će sljedećeg mjeseca napuniti 75 godina, mnogi smatraju da je i dalje u odličnoj kondiciji i da godine nisu bitno utjecale na nju.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here