Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vrlo često nastupa u javnosti, te obećava nova poboljšanja za njegovu zemlju. Dosta toga već je odrađeno, ali kako je navodio u nekim od izjava, to su tek počeci spram onog što Srbiju čeka u narednim godinama.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je u subotu produljenje roka valjanosti preostalih 40.000 bonova za godišnji odmor, a građani Srbije od 1. siječnja sljedeće godine mogu očekivati ​​novih 500.000 bonova za godišnji odmor.

– Nađite način da Vlada produlji i pokušate pomoći ljudima ovdje i pridobiti još jedan segment stanovništva koji ne očekuje da će moći dobiti bonove prije nove godine da im se pomogne. Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da se radi na pronalaženju rješenja.

Najavljeno novih 500.000 bonova za umirovljenike od 1. siječnja! Vučić je rekao da se mora produžiti rok za korištenje preostalih vaučera.

U Srbiji pravo na ovu državnu pomoć imaju umirovljenici, nezaposlene osobe (odnosno korisnici posebne novčane naknade), zaposleni građani čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, civilni bolesnici i ratni vojni invalidi, poljoprivrednici i studenti.

Vrijednost vaučera za letovanje je 5000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalan iznos sredstava koji korisnik može koristiti prilikom korišćenja subvencionisanog smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira na vrednost pružene usluge smeštaja.

Vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji možete iskoristiti na sledeći način:

Kuponi se mogu iskoristiti samo u ugostiteljskim objektima izvan mjesta prebivališta i studija korisnika kupona;

Vaučer vrijedi za minimalno pet noćenja;

Kuponi se mogu iskoristiti za uplate do 5.000 dinara. Ukoliko je iznos računa veći, korisnik je dužan preostali iznos podmiriti iz vlastitih sredstava. Ukoliko je iznos na računu manji, vaučer pokriva ceo iznos, a razlika do 5.000 dinara se ne može koristiti za naknadno korišćenje;

Korisnik kupona zahtjev podnosi osobno te pritom predaje zahtjev na uvid, odnosno prilaže potrebne dokumente. U posebnim slučajevima, za maloljetne ili poslovno nesposobne osobe koje ispunjavaju uvjete za dodjelu bonova, zahtjev podnosi zakonski zastupnik (roditelj ili skrbnik) uz prilaganje potvrde zakonskog zastupnika.

Popunjen obrazac zahtjeva i popratna dokumentacija predaje se na šalteru pošte Srbije, a Ministarstvo turizma i omladine dostavlja prijavljenim građanima koji su ostvarili pravo na vaučer putem pošte na kućnu adresu.

Obrazac za prijavu nalazi se na sajtu Pošte Srbije, a uz prijavu je potrebno priložiti osobnu iskaznicu ili putovnicu, potvrdu o rezervaciji i odgovarajuću potvrdu o stjecanju prava, kao što je original mirovinskog čeka ili rješenje o ostvarenim pravima na mirovinu, dani su u uvidima.

Zaposleni čija primanja ne prelaze 70.000 dinara obavezni su da svakog meseca pre podnošenja zahteva prilože originalnu potvrdu o zaposlenju i platu za prethodni mesec, a studenti originalnu potvrdu o studentskom identitetu.

Ukoliko imate više od 65 godina, a nemate mirovinu, priložite potpisanu izjavu da niste ostvarili pravo na mirovinu. Obrazac možete preuzeti i na web stranici Pošte Srbije. Ostali ne moraju dostavljati dokaz.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here