Zek Hilis je ponađen mrtav 12.aprila , a tri dana kasnije otkriveno je i tijelo Jermiya Lindseya koji ima 36 godina . Oba tijela su izvašena iz JMK centra za recikliranje vlakana u takvom stanju raspadanja da su bili dostupni ograničeni ukopi u zatvorenim lijesovima .Naime , ovakve scene samo smo mogli vidjeti u epizodi krimainalističke serije CSI Miami.

 

 

Naime , detektivi su mogli identifikovati tijela jedino pomoću njihovih tetovaža i otisaka prstiju. Okolnosti koje su dovele do stradanja ova dva mladića u tvornici su nejasne . Naime , njihovi roditelji su potvrdili da su bili ovisnici drogom , a ova dva mladića su se upoznala u zatvoru .Roditelji oboice mladića su gajili nadu da njihovi sinovi nisu bili živi kada su pronađeni u drobilici smeća , jer to je smrt kakvu nikome nebi poželjeli , a kamo li svojoj djeci.

 

 

Naime, policijski odred je potvrdio da nema dokaza koji upućuju na ubistvo mladića . JMK Fibers , specijaliziran za sortiranje i obradu recikliranih materijala , zauzima područje od 10 hektara u luci Takoma. Prema Stacey Hils Zakovom ocu , njegov sin boluje od šizofrenije. Pojedinosti Zakove smrti , uključujući raskomadanje i zgnječenje u kanti za smeće , gotovo su previše za svakog roditelja . Hiliis je požalio kako nijedna riječ ne može ispravno prenijeti tugu i bol nanesenu takvim gnusnim činom. Uznemireni otac izrazio je želju svoje porodice da se razjasne posljedice čudnog i tragičnog incidenta. Boyd je naveo da je još u toku opsežna istraga te se čeka nalaz medicinskog vještaga kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Predstavnik JMK centra za reciklažu izjavio je da su ostaci tijela otkriveni u dva navrata.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here