Masakr koji se dogodio prošle srijede u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru , potresao je cijlu Srbiju kao i region. Naime , 13-godišnji dječak Kosta Kecmanović je učenik sedmog razreda i on je počinio stravičan zločin , kada je u školu došao naoružan sa dva pištolja i prvo usmrtio portira škole , zatim osam svojih drugova , a ranio šest i nastavnicu historije.

 

 

Nakon što je Kosta počinio strašni zločin on je izašao u dvorište škole i nazvao policiju , te im je ispričao šta je uradio i mirno sačekao da ga uhapse. Kosta je nakon hapšenja smješten u jednu psihijatrijsku ustanovu za djecu i omladinu , gdje s njim razgovara tim stručnjaka koji će utvrditi da li je mentalno bolestan i da ga treba liječiti.

 

 

Među djecom koja je izgubila život bila je i Ema Kobiljski , koja je kćerka poznatog trenera Dragana Kobiljskog ,koja je po pričanju učenika koji su svjedočili masakru , stala ispred Koste i rekla mu da stane i pitala ga zašto to radi . Ona je na ovaj način dala vremena svojim drugarima da pobjegnu iz učionice , ali je to platila životom. Prošlog vikenda je sahranjena Ema kao i ostali učenici koji su stradali . Putem društvene mreže facebook , Emin otac , Dragan Kobiljski se obratio građanima Srbije :

 

 

-Poštovani , cijenimo vašu želju da se iz ovakve tragedije ponese makar poruka osvješćenja ljudima i društvu , da se vrate pravim vrijednostima i stane na put zlu oko nas. Mi smo skromni ljudi koji samo žele da tihuju svoju bol . Nama ne prija niti se slažemo sa pominjanjem našeg djeteta , u odosu na ostalu tragično stradalu i povrijeđenu djecu , jer sve su to predivna bića , a roditeljski , bratski i sestrinski bol , isti je u svim ožalošćenim porodicama.-

Napisao je Dragan.

 

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here