Poznati srpski kreator Saša Vidić , je 24.travljnja izgubio životnu bitku , u 53.godini života. Naime , Saša je preminuo u KBC Brežanijska kosa , nekoliko sati nakon što je primjenj u teškom stanju , te je priključen na respirator. Saša je preminuo od posljedica septičkog šoka, a u bonicu ga je dovela porodica nakon što su ga pronašli u njegovom stanu u komatoznom stanju.

 

 

Njegove komšije su izjavile da on mjesecima nije izlazio napolje , i bilo je evidentno da se nešto s njim dešava . U sandučetu su im se gomilali računi , te se i po tome znalo da nešto nije uredu. Saša je bio jedan od najslavnijih modnih dizajnera i stilista , a smatran je osbom britkog jezika , te je imao jasnu perspektivu kako odijevati poznate osobe na našoj javnoj sceni. Saša je bio poznat bez dlake na jeziku , pa je zbog toga često bio u sukobima sa mnogim pjevačicama , .

 

 

Dizajner je jednom prilikom priznao da jako mrzi prljavštinu , jednostavnost i oholost . Volio je putovati i čitati knjige kao i gledati komediju . Mnogi su polemisali njegovu sek*ulanu orijentaciju , a on je jedne prilike izjavio kako ne može razumjeti one koji se boje samoće , te je istakao da je navikao udovoljavati sebi . Saša je sudjelovao u izrdai dresova za srpsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Njegov prvi dizajn bila je haljina Branke Katić , koju je nosila na večanosti nakon premijere filma “Mi nismo anđeli”. 1997.godine je izdao prvu verziju marke “Broz”, a vrlo kratko je radio kao kostimograf na RTS-u. Dizajnirao je jako lijepe modele za brojne estradne zvijezde.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here