Internet prostor, posebno Twitter, poznat je po svojoj nemilosrdnosti, a ni prva dama Crne Gore nije bila pošteđena negativnih komentara. Na nedavnom svečanom događaju, njen izbor duge, zlatne haljine odmah je privukao pažnju javnosti. Neki su korisnici smatrali da je odjevni predmet previše raskošan za prvu damu. Ova kontroverza izazvala je reakciju Jakova Milatovića, predsjednika Crne Gore. Jakov i Milena Milatović prisustvovali su prijemu povodom Dana državnosti, gdje je njihov prvi ples privukao pažnju svih prisutnih i medija.

Jakov je nosio mornarsko odijelo s žutom kravatom, što je savršeno odgovaralo zlatnoj haljini njegove supruge. Milena je za ovu prigodu odabrala elegantnu dugu haljinu u zlatnožutoj boji. Posebno su zanimljive bile naramenice i detalji koji su se protezali od vrata do struka. Međutim, komentari na Twitteru nisu prestajali, a neki su čak istaknuli da su vidljive bradavice prve dame. Nakon ovog incidenta, mnogi su brzo priskočili u njenom obranu, posebno ističući da je nedavno postala majka i trenutno doji dijete. Važno je napomenuti da nema fotografija na kojima su vidljive grudi, a period dojenja često dovodi do takvih situacija.

Kao i uvijek, komentari više govore o onima koji ih pišu nego o samoj temi. Dok je u nekim zemljama ukinuta obveza nošenja gornjeg dijela kupaćeg kostima na javnim bazenima, na Balkanu se i dalje stigmatiziraju žene koje pokazuju bradavice. Bez obzira na sve navedeno, važno je da se na ovakvim događajima pridaje pažnja takvim detaljima kako bi se izbjegli ovakvi incidenti. Ovo mišljenje izrazio je jedan korisnik na Twitteru.

Drugi korisnik je dodao da je neprimjereno da se javna osoba pojavljuje na ovakav način i da to ne treba opravdavati. Predsjednik Crne Gore odlučio je ne šutjeti o ovoj raspravi na Twitteru te je osobno komentirao “incident”. Na svom profilu podijelio je sljedeću izjavu: “Žao mi je što moram obavijestiti Twitter zajednicu da se fokus ne bi trebao stavljati na fizički aspekt, već više na aspekt odjeće, kako je to izraženo”.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here