Poznati srpski kreator Saša Vidić , preminuo je u svojoj 52. godini , u bolnici na Bežanijskoj kosi , a uzrok smrti je septički napad. Naime , poznato je vrijeme sahrane srpskog kreatora , koja će se održati 28.4 na Novom groblju u 14 sati . Od Saše su se oprostili tetka Dragica , Brat Igor , i sestre Aleksandra i Maja.

 

 

 

 

 

Poznato je da je Vidić posljednjih godina često bio na relaciji Italija Beograd. Naime , kreator je tamo tražio nekretninu , jer je želio da se preseli u Italiju. Vidić je posjećivao razne gradove u Italiji , i razgledao nekretnine u želji da pazari stan. Naime , kako doznajemo , iza Saše je ostalo pismo u kojem piše ko nasljeđuje njegovu imovinu.

 

 

Kreator je svo svoje nasljedstvo poklanja talentovanim modnim kreatorima koji tk treba da se školuju , za modnu industriju. On dobro zna koliko je njegov put bio težak i trnovit , a uvijek je vjerovao da talenat mora da ispliva na površinu , pa je tako maštao da pomaže mladima da lakše ostvare svoje ciljeve , i žive svoj san . To je tkrio izvor koji je bio veoma blizak Vidiću. Pred samu smrt je Vidić prodavao svj stan na Novom Beogradu , jer je želio da se preseli u Istru , a odatle bi krenuo u Italiju , gdje je plairao da kupi više nekretnina. Nažalost ništa od toga nije uspio realizovati , a kada je shvatio a mu se bliži kraj , ostavio je poruku da sve što ima ostavlja u neki humanitarni fond iz kog će se finansrati budući modni kreatori. Sašina porodica je još uvijek neutješna što su iznenada izgubili svg člana .

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here