U velikoj Britaniji je 5.maj bio veliki dan . Niame , tada je bila ceremonija krunisanja Kralja Čarlsa, a ceremoniju je pratilo preko 100 milijuna ljudi širom svijeta. U Westminsterskoj opatiji je davno započela i obećana krunidba Čarlsa. Mešutim , mnogim englezima on nije nimalo omiljen kralj , iz prostog razloga jer je bio surov prema princezi ajani , koju su svi voljeli.

 

 

Kako bi proslavili krunidbu kraja Čarlsa preko 3000 sudionika , dragih prijatela i članova porodica , prisustvvalo je opatiji kako bi proslavili krunidbu kraja Čarlsa nakon vjerske ceremonije uz povike “Bože spasi kralja”. Među prisutnima je bio i bivši vojvoda od Sussexa , princ Harry , mlađi sin novog britnskog kralja , koji je napustio svoju titulu i počeo imati neprijateljski odnos sa osatko obitelji.

 

 

Zbog odluke da se odrekne titule , Harry je na očevo krunisanje došao u svečanom odijelu, umjesto u unifor , uz brata Wiliama , njegovu suprugu Kate , te njihovu djecu Geordea i louisa . Za njihov loš odnos u pordici , prvenstveno j kriva Markelova supruga Megan , koja se nije pojavila na krunisanju , a vjeruje se da nije došla jer je rođendan njihovom sinu Archiju. Harry je fotografisan u šetnji hodnikom opatije , drge ugledike je pozdravljao klimanjem glave , a ocu i bratu nije prilazio , dok su ostai članovi kraljvse porodice , uglavnom ga ignorisali.Hoće li imati priliku govoriti je li i to namjera , saznat ćemo čim prije . Ako je Harijeva knjiga “Reserve”tačna , Haryevi predhodni sastanci bili su preplavljeni incidentima i vulgarnostima , pa sumnjamo da će to biti slučaj i sada. Ostaje nam da pratimo narena dešavanja u kraljevskoj porodici.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here