U današnjem članku vam donosimo jednu veoma korisnu biljku koja je veoma ljekovita , a koristi se kao začin , sadrži eterično ulje sa terpenom , anetolom , fenhonom , a riječ je o komoraču. Ova ljekovita biljka se upotrebljava za ublažavanje problema digestivnog trakta , zatvora , grčeva , želudčane kiseline i nadutosti.

 

 

Ova pznata biljka sadrži brojne minerale i antioksidanse , koje tijelo štite od bolesti , naročito od onih koje prouzrokuju oksidativni stres , uključujući i gojaznost . Sjeme koorača sadrži mnoštvo vlakana , i pomaže na m da održimo zdrav metabolizam laše možemo izbaciti toksine iz organizma , kao i pospješuje izlučivanje viška vode iz tijela.

 

 

Kako je poznato da sjeme komorača sadrži vlakna , možemo ga koristiti i u procesu mršavljenja, tada možemo napravit čakj od komorača , cvijeta hajdučice , kantariona. Potrebno je sve biljke pomiješati , i stavite u pola litra ključale vode i ostavite da vri 10 minuta . Ostavite da se ohladi , pa procijedite i konzumirajte tri puta dnevno . Osim čaja i raznih dieta , u procesu mršavljenja je važan i san . Potrebno je da dovolno sna obezbjedio svom organizmu . Ukolikoželite da pobljšate metabolizam i sagorite višak kilograma , razmilite o izgradnji mišića , što je olakšano , ako popijete mlijeko prije savanja . Ako Vaši mišići budu jači , trošićete više kalorija , a samim tim će se i vaš metabolizam ubrzati. Isto tako vrlo je važno da odvojite vrijeme za sebe i svoj mir , prije nego odete na spavanje , često smo pod stresom i napeti pa je važno da se opustimo i smirimo. Uzmite barem 15 minuta prije spavanja i posvetite ih samo sebi uživajući u nečemu što vas opušta.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here