Istraživanja pokazuju da so cijelo vrijeme odmrzavali meso na pgrešan način. Naime , mnogi od nas , izvadimo smrznuto meso iz zamrzivača i ostavimo da se otopi na sobnoj temperaturi . Međutim , da li je puštanje sirovog mesa da odstoji duže vrijeme idealna metoda za njegovo odmrzavanje? U nastavku današjeg članka vam donosimo više zanimljivih informacija.

 

 

Poznato je da sirovo meso zahtjeva posebnu pažnju kako bi se izbjegla pojava bolesti izazvanih hranom i širenjem mikroba. Iako možda vodite računa o čišćenju ruku i temeljitom kuhanju mesa , kako biste izbjegli kontaminaciju , način na koji odmrzavate meso koje je zamrznuto jednako je važno Ako ostavite meso na sobnoj temperaturi predstavlja značajan problem , smrznutu hranu s druge strane ne trebate dirati dok se potpuno ne otopi.

 

 

Primarni problem sa izostavljanjem mesa je taj što ono postaje krhkije i osjetljivije na rast bakterija kako se zagrijava na sobnoj temperaturi . Sirovo smrznuto meso sigurno je za jelo na neodređeno vrijeme kada je potpuno zamrznuto . Budući da bakterije ne mogu preživjeti na temperaturi ispod 40 stupnjeva , ne mog napredovati niti se razmnožavati u smrznutom mesu . Ako ostavite meso da se otapa na pultu ili u sudoperu duže vrijeme može dovesti do toga da ono pređe 40 stupnjeva , što je temperaturna granica za sigurnu konzumaciju i jednom kada meso pređe 41 stupanj, postaje osjetljivo na rast bakterija , što može biti opasno po zdravlje.Kada se sirovo meso odmrzava na vašoj kuhini ono postaje toplo i brže se bakterije razmnožavaju , a kako se meso otapa ne otapa se ravnomjerno , i prvo se otopi vanjski sloj , a sredina ostaje zamrznuta.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here