U današnjem članku Vam donosimo jedno jako važno obavještenje za sve ljude iz Srbije koji planiraju da putuju u inostranstvo. Naime , njima se savjetuje da provjere ispravnost svojih ličnih dokumenatai pasoša prije puta kako nebi došli u neprijatnu situaciju , i da vas nebi vratili sa granice , na vrijeme provjerite trajanje važnosti vaših dokumenata kako bi izbjegli dosdatne probleme.

 

 

Nova ljetna sezona nam je na pragu , i sigurno mnogo Vas planira ljetovanje. Ako putujete preko turističkih agencija , te agencije su obavezne da klijente podsjećaju na trajanje važnosti njihovih dokumenata. Na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije , u odjelu opštih preporuka , glavna i prva stavka je provjerite da li je pasoš važeći prije odlaska na adresu. Svakako ako putujete i sa svojim automobilom prije polaska provjerite šta Vam od dokumenata za Vašeg limenog ljubimca treba , jer je vrlo moguće da Vas i zbog njega vrate sa granice.

 

 

Tamo je također navedeno da pasoš mora biti važeći najmanje 3 mjeseca nakon planiranog povratka iz zemaja Šengena , te pasoš mora biti izdat predhodnih 10 godina.Čak 22 zemlje se nalaze u Sengenskoj zoni , a srbima izuzev Grčke i Njemačke interesantne su još Austrija, Mađarska , Slovenija i Francuska i često putuju upravo u te zemlje. Za neke druge destinacije koje naši turisti biraju , važe drugi uslovi i pravila. Upravo zbog toga je preporuka da prvo provjerite na zvaničnom sajtu nadležnog ministarstva i te informacije kontaktirati sa konzularnim predstavništvom konkretnih zemaja u Srbiji. Posebno morate provjeriti države kao što su Turska ,Grčka i Hrvatska.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here