Došlo nam je proljeće , a s njim i dosta promjenjivog vremena . U jednom danu se znaju promijeniti sva četiri godišnja doba. Naš organizam može doživjeti šok zbog promjene temperature , pa tako nami imuni sistem postane slabiji , te postanemo odličan mamac za viruse. U današnjem članku vam prenosimo blagotovrna dejstva jednog napitka , koji je dobro poznat među starijom populacijom , te kojeg su naše nene i bake koristile kod prehlada i gripa.

 

 

Napitak je poznat pod nazivom medena voda , i pored istaknutih zdravstvenih benefita , mnogi ga koriste i u kozmetičke svrhe . Konzumiranje ovog čarobnog napitka se preporučuje ujutro na prazan stomak. Napitak se priprema za nekoliko minuta , i potrebno je konzumirati svaki dan , kako bi imali pozitivan učinak na vaše zdravlje.

 

 

Naime , napiak pripremite tako što u čašu tople vode ubacite jedu do dvije kašičice meda i nekolik listova koprive . Efekti meda su dobro poznati svima , a listovi koprive dokazano su bogati željezom , vitaminom C , karotinom , i kalcijem. Kopriva je pogodna za ljude koji boluju od reume , gihta ili imaju problema sa mokraćnim mjehurom , a poznato je da čista krv poboljšava rad bubrega. Ovaj čudotvoran napitak pomaže kod jačanja imuniteta , eliminiše loše baterije , smanjuje alergije i pobojšava probavu. Napitak ima još antiseptička djelovanja , te ova kombinacija je veoma djelotvorna za skidanje viška kilograma , jer sadrži prirodni šećer u medu koji je prepun zdravih kalorija. Što se tiče kozmetike , ovaj napitak možete koristiti sa povećanim udjelom vode , sa kojom se možete umivati, to će vašoj koži lica dati sjaj , te nahraniti je potrebnim vitaminima i mineralima.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here