Goran Bregović Brega je jedan od omiljenih kantautora bivše Jugoslavije. Naime , kako mediji doznaju , on je vlasnik nekretnina u vrijednosti čak 35 miliona eura. Kako je poznato Brega već decenijama ima stan u Parizu, te gdje su se svi uvjerili da je Brega tamo super zvijezda i saki njegov nastup bude propraćen , čak se traži i karta više.

 

 

Brega ima nekretnu u neosrednoj blizini Trga republike , a njegova komšinica Desanka koja već godinama živi u Parizu odlučila je da otkrije mjesto na koje Bregović redovno odlazi kada dođe u Pariz. Ono što je posebno zanimljivo je to da e Desanka radila u jednom francuskom restoranu u koji je kantautor obožavao da odlazi , ali je on zatvoren prije dvije godine.

 

 

Naime , Brega živi u jednom najluksuznijem dijelu grada . Cijene stanova su raznolike , ima i onih skormnijih , koji se kreću o milion do čeiri , pet miliona eura . Zgrade u Parizu su sagrađene u starom francuskom stilu s prlijepim balkonima i dvoritima , gdje se stanari okupljaju. Bregi je Pariz baza za odmor od mnogih koncerata tokom godine . Kako doznajem od Desanke Brega je u obližnjem restoranu često poručivao gušćju paštetu i kiseli kupus, te je volio da popije bijelo vino , kao i pravi špricer . Brega je tokom posjete Parizu često posjećivaokonzervatorijum gdje su njegove kćerke Una , Ema , i Lula pohađale klavir i balet. Brega je i dalje jedan od najvećih zvijezda u Francuskoj , a koliko je skroman pokazue i to što je mnogo volio da posjećuje i vintidž prodavnice sa garderobom gdje je kupovao stare naočale i aksesoare.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here