Ana Ivanović je jedna od najpoznatijih srpskih teiserki , koja je tenis počela igrati sa svojih pet godina . Veliki idl joj je bila Monika Seleš , koju je Ana kao dijete pratila , te je tako odlučila da uzme reket i proba se u ovom sportu . Mnoge je iznenadila svojim talentom , a samo nakon par mjeseci je bilo jasno da je očekuje uspješna teniska karijera.

 

 

Ana je kao rođendanski poklon od svojih roditelja dobila reket , a zatim je sa svojih 11 godina dobila prvu poslovnu ponudu, odnosno sponzrski ugovor. Njeni roditelji su bili zatečeni kada su dobili ovu ponudu , i prvenstveno su željeli da Ana nastavi sa obrazovanjem , jer nisu vjerovali da će jednoga daa od tenisa moći živjeti.. Ana je jedno vrijem trenierala u Partizanu ,gdje je bio i Novak Đoković s kojim se i sprijateljila ,a majka Dragana ju je vodila na tunire. Tokom svoe karijere Ana je imala mnogo pobjeda a posebno se ističe 2004.godine , kada je stigla do finala Vimbldona.

 

 

Kada je u pitanju njen privatni život , poznato je da se udala za njemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera. Par se vjenčao 2016.godine u Veneciji , i od tada su u skladnom braku , u kojem je rodila troje djece.Ana je u ednom svom interviju za domaće medije ispričakla kako joj Srbija nedostaje i to je već godinama tišti.
“Sve mi ovdje nedostaje , ja sam tu odrasla , tu su mi porodica i prijatelji, nedostaje mi domaća hrana , nedostaju mi šetnje po keju , Kalemegdanu . Djeca obožavaju da idu u zološli vrt , pa kad god smo tu , trudimo se da budemo napolju , da im pokažem gdje sam odrasla .” Kazala e Ana.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here