Kada je riječ o istom vazduhu , obično otvaramo prozore , ali u ljetnim danima se tada javljaju drugi problemi : muhe , komarci , te razne bube. U današnjem članku vam donosimo savjete , kako da smai napravite domaći sprej , kako bi otjerali dosadne muhe , koje se nasele u vašem domu. Ne trošite novac za kupovinu štetnih proizvoda. Ukoliko imate problema sa insektima , nema potrebe da koristite razna sredstva puna hemikalija. Potrebna Vam je samo rerna .

 

 

Istina je da sredstva koja kupite u radnji mogu naškoditi insektima i otjerati ih iz vašeg doma , ali poznato je da ona štete i vama , i dugotrajna upotreba takvih sredstava , ozbiljno može narušiti vaše zdravlje. Tako da je mnogo bolje da posegnete za onim prirodnim sredstvima koji vam mogu uveliko pomoći čak isto kao i hemijska sredstva samo su mnogo zdravija.

 

 

Sada ćemo vam dati ideju , kako da se riješite muha , kao i drugih insekata. Ono što vam je potrebno su samo četiri limuna. Limun prerežite na polovice , stavite na rešetku u rerni i ostavite tako da ostoje preko noći. Vrata rerne neka budu otvorena. Narednog dana zatvorite vrata šporeta i uključite rernu na 100 stepeni. Potrebno je samo da se osjeti miris limuna , a nakon toga će nekoliko dana da vaša kuća miriše na limun , kojeg muhe ne podnose. Ove savjete kao i slične danas bar možeo lako pronaći na internetu . Svakodnevno se susrećmo sa videima sličnog karaktera popularnoj društvenoj mreži Tik Tok. Na pomenutoj mreži možemo pronaći jako zanimljivog sadržaja. Pišite nam u komentare šta vi volite gledati na Tik Toku.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here