Dva strašna incidenta koja su se dogodila proteklih sedam dana , pogodila su Srbiju , kao i cijelu regiju. Naime poznato je da je zločin koji se dogodio u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar potresao Srbiju , a nedugo zatim , još jedan zločin koji se desio u Mladenovcu , također je zavio u crno cijelu zemlju i regiju. Zbog ovih incidenata cijela nacija je uronjena u žalost.

 

 

Nakon trodenvne žalosti u Srbiji , jučer je obavljena sahrana četvro učenika , koji su stradali u pucnjavi u školi. Na groblju Lepće je sahranjen i dječak A.Č, a prilikom njegovog posljednjeg ispraćaja , njegov bliski prijatelj je održao govor , itičući njegov izuzetan muzički talenat i trajni uticaj koji će imati na one koji su ga poznavali. Bilo je jasno da je A.Č bio uzoran učenik , koji je izazivao ponos svima koji su ga poznavali . Sjećanje na njega će zauvijek ostati u našim srcima.

 

 

Tokom svog govora i Sveštenik je pohvalio Andriju , koji je dječaka okarakttizirao kao izuzetnu osobu , koja se istakla u svakom aspektu života . Andrijino naslijeđe neće biti ograničeno samo na Srbiju , jer su njegova dostignuća ostavila veliki trag . Na groblju se okupilo oko 500 ožalošćenih da se oprosti od Andrije , a sahrana je bila veoma teška , koju su pratile bezbrojne nekontrolisane suze.Na Novom groblju u Beogradu sahranjena je djevojka koja je izgubila život u pucnjavi , a njenoj sahrani su prisustvovale brojne javne ličnosti , od koji je Sergej Ćetković , Milena Raduilović i Rambo Amadeus. Tokom polaganja njenog tijela , svirala je njena omiljena pjesma Ringa Starra. Pored toga na Bežanskom groblju sahranjena je još jedna djevojka . U čast njenog sjećanja ambasada u Beogradu više ana spuštala je zastavu na pola koplja.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here