U današnjem članku Vam donosimo jednu veoma zanimljivu temu , a koja je usko povezana sa našim zdravljem , odnosno konkretno sa probavom . Većina nas tokom praznika ne pazi na ishranu , nego uživamo u slanoj i masnoj hrani , pa tako zanemarujemo svoj probavni sustav, pa tek kasnije vidimo koliko smo zapravo griješili u tim trenucima.

 

 

Danas ćemo Vam pisati o nekoliko pomagača koji Vam mogu pomoći i kod majtvrdokornije probave . Naime , riječ je o čudotvornom limunu. Iscijedite cijeli limun u mlaku vodu i popijte, odličan je kao i preventiva kod probavnih smetnji, a preporučuje se da se konzumira ujutro na prazan želudac.
Kako bi ubrzali svoju probavu , limunu dodajte i kašičicu maslinovog ulja , koji je posebno koristan kada se uzima ujutro ili nekoliko sati nakon obroka.

 

 

Soda bikarbona je također poznati prirodni lijek , koja u mješavini sa vodom može također ubrzati Vašu probavu . Moramo naglasiti da je sodu bikarbonu potrebno umjereno koristiti. Ovu mješavinu nikako nebi smjeli gutati kada imate žgaravicu , jer možete prouzrokovati ozbiljne zdravstvene smetnje. Međutim i određene namirnice je potrebno uvrstiti u ishran , kako biste izbjegli osjećaj tromosti i iscrpljenosti. Konzumirajte što više svježeg voća i povrća , kao i namirnice bogate vlaknima poput graha , brokule , bobičastog voća i naranče. Pijte i dovoljne količine vode , jer ona je glavni pokretač cijelog našeg organizma, kao i cjelovite žitarice , poput ječma , raži, zobi. Svakako, ako duži vremenski period imate problema sa probavom ,a ovi prirodni lijekovi Vam ne pomognu ,  najbolje bi bilo da se obratite ljekaru kako bi dobili adekvatnu terapiju.

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here