U današ njem članku ćemo vam pisati o jednom izuzetno popularnom i nogima najboljem načinu čišćenja organizma i tijela , koji ima nverovatno djelovanje na izbacivanje raznih vrsta toksina iz krvi i limfe. Pored toga , ističe se da ima čudesan učina na čišćenje želuca i crijeva , te da pomaže kod mnogih stomačnih tegoba , zbg kojih mnogi imaju velike muke.

 

 

Biljka Porttulak , koja je u narodu poznata kao tušt , dolazi oz porodice korova koja često raste uz ultivirane biljke u poljima i voćnacima. Međutim ova vsta korova ne samo da je jedina jestiva i prebogata izuzetno zdravim tvarima. Smatra se prirodnim lijjekom koji potiče sa prostora Azije.

 

 

Kako se navodi biljka je prvo uzgajana na njihovim prostorima , ali se zatim vrlo brzo proširile informacije o njenim zdravstvenim osobinama i postala je veoma popularna u čitavom svijetu . Ona sadrži veliki udio omega tri masnih kiselina koje su izuzetno zdrave , zatim karoten i nekoliko vrsta preoteina , minerala , kvalitetenih i zdravih soli , askorbinske kiseline , vitamin A i B , željezo , kalcij i kalij.Ima brojne pogodnosti zbog čega je vrlo zastupljena u narodnoj medicini.

Od velikol lista tegoba koje ublažava , izdvaja se da je korisna kod bolesti bubrega, upale sluzokože crijeva i želuca , čisti pluća i krvne sudove, dobar je za dijabetičare , za miome maternice , za kožne bolesti .
Koristit ga kao čaj, tako što ćete jednu kašiku pasiranih rizoma preliti sa 2 dcl vode i kuhati dok ne proključa . Zatim sklonite sa vatre i poklopite. Ostavite da odstoji 30 minuta , a zatim procijedite i popijte . Pijte tri puta dnevno nezaslađeno prije jela 30 dana .

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here